Business

Der var engang, hvor de vestligste og nordligste dele af Danmark ikke just stod på toppen af unge danskeres liste over steder, de ønskede at slå sig ned og stifte familie.

Virksomhed

Nem Advokat

Adresse

Stationsparken 26.2, 2600 Glostrup

Telefon

70 20 41 61

E-mail

info@nemadvokat.dk

Webside

https://www.nemadvokat.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 18. december

Skal du købe bolig i Thy? 3 gode råd

Vandkantsdanmark er dog blevet det nye sort, og i disse år dropper rigtig mange at flytte til storbyerne for i stedet at nyde roen, den friske luft og de billigste huspriser i vest, nord og syd.

Overvejer du at flytte til vores dejlige Thy, har vi i denne artikel samlet en række råd til, hvordan du får mest muligt hus for pengene, og så du falder godt til – uanset om adressen hedder Thisted eller Hanstholm. Læs med, og bliv klædt godt på til vind, vejr og Vestdanmark, når det er allerbedst. Vi kommer omkring alt fra boligadvokater til lokalplaner.

Allier dig med en boligadvokat med kendskab til området

Det første råd gælder sådan set uagtet, om du flytter til Nørrebro eller Nørre Vorupør. En boligadvokat er din bedste ven, der sikrer, at alt fra skøde til købsaftalen overholder alle kunstens regler, ligesom at hun sikrer, at formalia som tinglysning er på plads.

I forbindelse med køb af bolig er det vigtigt, at du har sat dig ordentligt ind i købsaftalen og vilkårene her, hvilket kan være vanskeligt uden en doktorgrad i jura, eller hvis du ikke har en boligadvokat i dit netværk. Heldigvis kan du finde en boligadvokat online, der kan varetage dine interesser. På denne måde skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt du risikerer at købe katten i sækken.

Undersøg lokalområdet grundigt i forvejen

Næstefter en boligadvokat kan det på det kraftigste anbefales, at du, inden du sætter din underskrift på købsaftalen, tager en eller flere ture ud til lokalområdet. Selvom Thy kan rigtig meget i sig selv, så er det i sidste ende menneskene i dit nærområde, der kommer til at være en del af din hverdag.

Tag en tur i den lokale brugs. Se, om der er en legeplads tæt på adressen. Bank på hos naboerne og spørg, om de ikke giver en kop kaffe. Selvom thyboer godt kan virke lidt tilbageholdende, ja, så gælder det ikke, når du først sidder ved et bord over en kop kaffe og en bid brød. Thisted Kommune har lavet en fin guide til dig, der er ny i Thy.

Tjek lokalplanen ud

Hvis du allerede er i gang med købsprocessen, har din boligadvokat måske allerede gennemgået den relevante lokalplan med dig. Men det kan faktisk godt betale sig at lytte efter og læse denne grundigt igennem. Her er dine muligheder nemlig beskrevet, ligesom at områdets fremtidige tiltag typisk vil fremgå.

Du finder lokalplanen for lige netop det område, du har udset dig, på kommunens hjemmeside, hvor du også vil kunne se tidshorisonter, regler og krav, du skal være opmærksom på. Det kan anbefales, at du gennemgår lokalplanen grundigt med en rådgiver eller din boligadvokat, så du er opmærksom på relevante elementer.

Tilbage er der bare at ønske velkommen i Thy!