Byggemarkedet i Hurup indsætter nu detektiver for at komme rapserierne til livs

HURUP: Tom emballage og brudte, tomme æsker har igennem længere tid været et bevis på, at nogle af XL Bygs kunder i Hurup ikke har betalt for alle varer, de har båret ud af butikken.

Det har nu ført til, at byggemarkedet har allieret sig med firmaet KBJ Butikskontrol fra Højslev, der nu stikprøvevis sender butiksdetektiver til Hurup for at holde øje med butikken.

- Vi har oplevet, at små, dyre ting simpelthen forsvandt. Det er alt fra små VVS-koblinger, myregift og sågar træsko, fortæller byggemarkedsleder Lars Tang.

Han kan ikke sætte kroner og ører på tyverierne, men vurderer, at det er store beløb, der årligt forsvinder ud af butikken.

Samarbejdet med det eksterne firma har allerede båret frugt.

Allerede på førstedagen blev en tyv pågrebet og et andet tyveri forhindret i opløbet.

- Det kom faktisk lidt bag på os. Det viste sig at være en af vore gamle kunder, og det drejede sig om en vare for 179 kroner, siger Lars Tang, der undrer sig over, at folk vil risikere en plettet straffeattest for dette beskedne beløb.

- Folk tror, at det er bander fra Østeuropa, der stjæler i butikkerne. Men her er der faktisk tale om lokale folk, siger Lars Tang.

Tages en kunde i at stjæle er fremgangsmåden, at tyven skal skrive under på et stykke papir hvor vedkommende erkender tyveriet.

- Bagefter sender vi sagen til politiet. Nægter vedkommende at skrive under, tilkalder vi politiet, fortæller Lars Tang.

Sammen med den stikprøvevise indsats af detektiver har butikken opdateret videoovervågningen. Men alt sammen uden at gøre indkøbsoplevelsen ringere for butikkens lovlydige kunder.

- Alle skal føle sig velkommen i butikken, hvis de betaler for varerne, siger Lars Tang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...