Men man skal huske, at der er et område i den østlige ende af søen, hvor der er fredningsrestriktioner

VANDET: Der har det sidste stykke tid været meget fokus på Vandet Sø. Her er det dog for det meste vandsporten, det handler om. Vandet Sø har nemlig fanget Cold Hawaii Inland’s interesse.

Vandet Sø har et samlet areal på godt 4,8 kvadratkilometer samt en maksimal dybde på 20 meter, og netop dette gør søen til et oplagt sted for windsurfere og SUP-roere at opholde sig på. Vandet Sø ligger også relativt meget i læ tæt ved søbredden, hvor SUP-roerne med fordel kan holde til, hvorimod at man på store arealer længere ude på søen har ideelle forhold til windsurf.

En af de største forbrugere af Vandet Sø som legeplads er North Atlantic Surf Association, som også går under navnet surfklubben NASA. Den har til formål at integrere brætsejlads i lokalmiljøet og har for tiden Vandet Sø som mærkesag:

”Vores ønske lige nu og for fremtiden er, at søen bliver benyttet på en ordentlig og respektfuld måde over for alle, der har en særlig interesse i søen. Vandet Sø er ... udvalgt som en af de topprioriterede destinationer i Cold Hawaii Inland-projektet, hvilket betyder, at området og faciliteterne vil få et løft over de næste par år, dette vil være med til at skabe super tilbud og muligheder for vores medlemmer samt besøgende omkring Vandet Sø,” hedder det i en udtalelse fra klubben.

Cold Hawaii Inland-brandet står for, at faciliteterne ved Vandet Sø de næste par år vil blive løftet i form af kvalitet og funktionalitet. Her er der på det seneste kommet mere fokus på udviklingen af Cold Hawaii Inland, da bl.a. Lokale- og Anlægsfonden er ved at få øjnene op for dets store potentiale.

Hvis man planlægger at lægge vejen forbi Vandet Sø for at udøve brætsejlads eller SUP, skal der dog gøres opmærksom på, at der er dele af Vandet Sø, hvor man ikke må sejle. Det er Naturstyrelsen, der har taget stilling til, at Vandet Sø grundet sin naturvidenskabelige og landskabelige værdier ikke på besejles med fartøjer med en fart over fem knob i den østlige side af søen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...