Folkelivet i byen trives

VILLERSLEV: Villerslev er måske ikke et af de landsbysamfund i Thy som folk hører mest fra.

Men folkelivet i byen trives.

Det sker blandt andet med aktiviteter i lokalsamfundet som foredrag, fællesspisninger, høstfest, fælles ”avis” Villerslev Posten og sportspladsaktiviteter.

- Vi er en landsby, hvor det der sker, er baseret på frivillige kræfter, siger Helle Sivertsen, der er formand for Villerslev og Omegns Beboerforening.

Som eksempler nævner hun det traditionelle Thybord også kaldet ”Frikadellefesten”, høstfest med dans, Fjordbyernes Netværk, forfatterbesøg, fire gange årlig fællesspisninger, hjemmesiden villerslevthy.dk, shelters på den gamle sportsplads, som Villerslev og Omegns Beboerforening snart overtager fra Thisted Kommune.

På stadion drømmer ildsjælene i området, om en stor bålhytte, der kan danne rammen om en af de allerede etablerede traditioner, nemlig sankthansfesten.

- Derudover skal området kunne stimulere sanserne med frugttræer og blomstrende buske, bålmad og hulebyggeri. Og så vil vi byde velkommen til de turister, der kommer for at overnatte. Når de tager afsted igen, vil de ikke være i tvivl om, at i Villerslev og Omegn da vil vi hinanden – og der er altid plads til en til, som gerne vil have nogen at være sammen med, lyder det fra Helle Sievertsen.

Næste arrangement i Villerslev er tirsdag 1. oktober hvor journalist og forfatter Georg Metz er inviteret med foredraget: ”Derfra min verden går”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...