Efter kommunalbestyrelsens bevilling på 600.000 kr. er Thy Turistforening og Thy Detailforum klar til en forstærket indsats

THY-HANNÆS: Turisme og detailhandel i Thy er i gang med genstart, hedder det i en pressemeddelelse: Thy Turistforening og Thy Detailforum går nu i gang med at genstarte turisme og detailhandel i Thy, efter at kommunalbestyrelsen på sit seneste møde besluttede at afsætte 600.000 kr. til formålet oven på den seneste coronanedlukning af Thy.

- Bevillingen vil gøre en stor forskel i forhold til den indsats, vi er i gang med oven på den seneste nedlukning. Det er helt afgørende for os, at vi har de nødvendige midler til at sikre en klar kommunikation til og markedsføring over for de kunder, vi er afhængige af i detailhandlen, siger Handelschef Michael Vendelbo fra Thy Detailforum.

Han har allerede et billede af, hvor detailhandlen vil sætte ind, fremgår det:

- Pengene skal bl.a. bruges til at sikre, at vi fastholder så meget lokal handel som muligt, frem for at vores lokale kunder jages over i de udenlandske netbutikker, der jo ikke bidrager til den lokale udvikling på noget som helst niveau, siger han.

Michael Vendelbo ser frem til at skulle i gang med at sætte endnu mere lys på detailhandlen i Hanstholm, Hurup, Vorupør og Thisted - der er de byer, der lige nu indgår i Thy Detailforum.

Et af de erhverv, der er hårdt ramt lige nu, er turismeerhvervet. Her har man de seneste måneder måttet kigge langt efter bl.a. tyske turister på grund af rejserestriktionerne, ligesom overnatningssteder, restauranter og oplevelser lige nu er ramt:

- Vi har behov for at få danskernes øjne rettet ind på, at Thy er et fantastisk sted at besøge i julen og nytåret og de kommende måneder. Derfor skal vi have udviklet nogle spændende og anderledes aktiviteter, der kan være med til at løfte ikke bare resten af 2020, men også starten af næste år. Lige nu kigger overnatningsstederne ind i et stort sort hul, hvor man den seneste tid ramt af mange annulleringer af weekendophold m.v. Derfor er håndsrækningen fra politikerne velkommen, siger turistchef Mai Manaa hos Thy Turistforening.

Thy Detailforum og Thy Turistforening har et godt samarbejde i det daglige, og det samarbejde vil blive udbygget de kommende måneder, hedder det.

- Vi har brug for hinanden. Løfter vi i flok, får vi hurtigt Thy tilbage på alles læber. Det er vigtigt. Der er nogle, der har det hårdt lige nu, og dem skal vi også gerne have her i fremtiden, siger Mai Manaa.

Det er Michael Vendelbo enig i:

- Vi er blevet gode til at løse udfordringerne sammen i Thy. Det gør vi også denne gang. Fordi vi elsker Thy, og fordi vi handler med hjertet, siger Michael Vendelbo.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...