Lørdag ved middagstid var der juleafslutning med mellem 30 og 50 km’s nisseløb

HURUP: De glade mænd og kvinder i Den Stramme Kæde i Hurup cykler hver uge en tur på MTB-cyklen. Klubben er egentlig ikke en klub, men derimod en flok glade motionister, der hylder fællesskabet og det at få rørt sig sammen. Der indkaldes via Facebook og der er ingen formand og vedtægter.

Lørdag ved middagstid var der juleafslutning med mellem 30 og 50 km’s nisseløb.

Og det var noget af en udfordring for de grønne ryttere, der denne dag havde besøg af Hurup Cykelmotions røde trøjer.

Man vælger selv distancen som man synes juleformen er til. Men stoppene undervejs er obligatoriske. Her venter alt fra æbleskiver til sild, snaps og Lumumba.

Starten gik som altid fra Kyss´ hal på Humavej 3 i Hurups industrikvarter.

Tre grupper blev sendt afsted (30, 40 og 50 km) og så handlede det om, at ikke alle 50 ryttere rullede ind på posterne samtidigt.

Første stop var XL Bygs træhal. Her var der guldøl og sild. Herefter til J & K Kappel i Ydby til portvinssmagning. Så til Jan Hove på Ginnerupgård, hvor der var æbleskiver og gløgg, til Kibsgaard i Ettrup hvor der ventede øl og røde pølser.

Som de foregående to år, så endte turen først hos Thinghuskroen, hvor huset altid trakterede de våde ryttere med en gang Lumumba, også kaldet en ”Død tante”. Den er lavet af varm cacaomælk, tilsat cognac, med vanille og flødeskum på toppen.

Tilslut vendte alle ryttere retur til Humavej 3, hvor der ventede en hel aftens julefrokost. Alle deltog dog ikke her, da der ventede julefrokoster andre steder rundt i byen.

Men forinden havde alle rytterne også fået, så fik så nissehuen passede.

Den stramme kædes julefest fortsatte - nu uden cykelhjelm.

Alle er klar igen næste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...