Det er godt nok snart 40 år siden, men Søren Juhler husker Thy som et ”fuldstændig magisk sted mellem hav og fjord”

HURUP: 1981-82 var Søren Juhler, dengang med navnet Rasmussen, journalistpraktikant på Thisted Dagblads lokalredaktion i Hurup. Nu næsten 40 år senere er han stadig journalist - de seneste 25 år på TV2 Nyhederne.

Men nu er han også blevet forfatter - endda til en fantasyroman:

- Som journalist har jeg været fanget i virkeligheden og nutidens begivenheder i næsten 40 år. Nu har jeg skrevet en fantasyroman, som åbner tidens dør og gør middelalderen levende for børn og unge, siger han og om dengang:

- Jeg sad på redaktionen i Hurup og oplevede Thy som et fuldstændig magisk sted mellem hav og fjord. Det ville være smart at kunne trække præcise linjer fra min tid i Thy til min nye roman, men det vil vist være en stramning.

Til gengæld håber han, at Xana kan komme til Thy. Hun er hovedpersonen i hans roman ”Tidens fange”, der har undertitlen ”Xanas bog 1”. Hun blev født 1042:

- For mig som journalist har danmarkshistorien været en kæmpeinspiration. Et bjerg af breaking news, som blot venter på at blive brugt i en fortælling.

I romanen bliver Xana spærret inde i en hule af en flok munke, der forsøger at bruge kristendommens indførelse til at mele deres egen kage. Takket være lyset fra en nedfalden meteor overlever Xana og bliver befriet af de tre unge i nutiden, men de gale munke har også nydt godt af lyset i 1000 år, og så er der pludselig terrorister fra middelalderen på fri fod i nutiden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...