En af de ældste genbrugsbutikker i Thy fordoblede omsætningen i juli og august

SNEDSTED: Onsdag 23. september er det 40 år, siden en af Thys ældste genbrugbutikker Thyboden slog dørene op. Det var på initiativ af ”lægefrue Else Hansen” med formålet, som det står i de gamle referater fra dengang, ”at samle ind til de nødstedte i de fattige lande”.

I dag sendes der stadige penge til Folkekirkens Nødhjælp som butikken er tilknyttet. Endda er det blevet til store beløb de senere år, hvor genbrug er blevet trendy, og dermed er priserne fulgt med. Men en genbrugsbutik som Thyboden er også meget et populært mødested - et fællesskab og netvæk for de mange hjælpere, som sørger for at butikken fungerer.

Om butikken, der nu kan fejre 40 år, kan butiksleder Jytte Gramstrup Madsen slå fast:

- Det er bare blevet så meget en succes. Vi er i dag flere end 40 frivillige, og vi har en stadig større omsætning og samler dermed hvert år et flot beløb ind hvert år til nødhjælpen. Og ikke mindst har mange deres daglige gang som hjælpere i butikken. Det er især kvinder. Men også hos mændene er det blevet opdaget, at det er et godt fællesskab at være en del af. Af de 40 hjælpere, som er tilknyttet Thyboden, er netop nu de otte mænd.

- Men kom bare og vær med i fællesskabet. Vi kan sagtens bruge både flere mænd og kvinder, lyder det fra Jytte Gramstrup Madsen, der blev leder af butikken for to måneder siden.

Thyboden flyttede for et år siden til den tidligere brugs i Snedsted. Det har givet butikken et ordentligt løft: Mere synlighed, bedre faciliteter og en væsentlig større omsætning. Ikke mindst her i sommer, hvor omsætningstallene i juli og august har været mere end fordoblet i forhold til sidste år.

Jubilæet i Thyboden fejres på onsdag med kaffe og kage hele dagen. Og naturligvis med et godt tilbud til husets kunder resten af ugen, hvor kunderne får 40 procents rabat på alt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...