FC Thy Piger er på tur til Tyskland for at træne både spil og sociale færdigheder

WOLFSBURG: I efterårsugen står den for FC Thy Piger på fodboldtræning, ture rundt i det østlige Tyskland omkring Braunschweig og Wolfsburg og fællesskab i almindelighed:

- Vi er 78 afsted og 59 piger, fortæller formanden Bent Andersen.

Han siger, at det er en tur, som både skal styrke spillernes fodboldkunnen gennem træning og træningskampe, men også styrke deres sociale færdigheder og så er der også de andre glæder ved at være på tur: holdet fik nemlig også et møde med en af de meget kendte danske kvindelige fodboldspillere, Pernille Harder, der spiller i netop Wolfsburg.

Bent Andersen fortæller, at Pernille Harder brugte ganske lang tid på en snak med pigerne fra FC Thy Piger og der blev selvfølgelig taget en hel del fotos og selfies.

Piger kom også forbi et legeland for fodbold, Fussballwelt, som åbenbart kun findes der og hvor man kommer ud i mange forskellige fodboldudfordringer.

- Vi havde tre venskabskampe mod Amenia Vechelde, som er en mindre klub uden for Braunschweig, som havde gang i noget pigefodbold. Vi fik tre sejre da U13 vandt 8-0, U15 vandt 18-1 og U16 vandt 4-0, fortæller Bent Andersen.

Holdet vender tilbage til Thy torsdag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...