Tidligere topspiller Daniel Kristensen er som træner og ansvarlig for TopCentret

THISTED: Gennem en årrække har Thisted FC og FC Midtjylland haft et tæt samarbejde om træning og talentudvikling.

Det har blandt andet betydet, at spillere skulle køre den lange vej til ugentlig træning i Herning.

Nu har de to klubber, i samarbejde med DBU, oprettet et TopCenter i Thisted.

Træningen er allerede begyndt med tidligere topspiller Daniel Kristensen som træner og ansvarlig for TopCentret. Han arbejder fuldtids hos FC Midtjylland.

Det nye center vil få stor betydning for træningsmulighederne for de talentfulde fodboldbørn i hele Thy i alderen U10-U12.

- Fodboldbørnene og deres forældre slipper ikke kun den lange tur til Herning. Det vil også betyde meget for Thy som fodboldområde, og er en blåstempling af Thy som et område med stor fodbold-talentmasse. Det siger Daniel Kristensen, der står for træningen i TopCentret hver onsdag, som netop er begyndt.

- I FC Midtjylland tror vi meget på at skabe og underbygge gode miljøer i vores eget område, og det er et TopCenter et godt redskab til. Således håber vi at træningen på TopCenteret kan inspirere dygtige trænere i området, og med træningen af drengene følger også tilbud om træneruddannelse både fra FC Midtjylland og DBU, siger Daniel Kristensen.

- Vi er i Thisted FC utrolige glade for, at vi i samarbejde med FC Midtjylland, får etableret et TopCenter i Thisted. Det vil helt sikkert være til gavn for Thisted FC og hele lokalområdets klubber, siger Torben Øvreås Poulsen, medlem af amatørbestyrelsen i Thisted FC.

Ved onsdagens træning var der fuld aktivitet på kunstgræsset ved Lerpytter.

De tre årgange på hver 16 spillere kløede på med tydeligt engagement og energi. Det er træning på et noget højere niveau end man er vant til i ens egen klub.

Efter flere træningspas med blandt andet ”dybdeafleveringer” og ”overtalssituationer” var der selvkritik af træningen blandt spillerne. Det er en vigtig del at de to timer i ”TopCentret”.

- Det er på TFC’s baner at træningen foregår, og det er TFC som samarbejdspartner med FCM.

Men det er ikke intentionen, at spillerne fra oplandet i Thy skal trækkes ind til Thisted.

Derimod tror vi på, at det er bedst for spiller og klub, at man bliver hjemme længst muligt, siger Daniel Kristensen, der trods jobbet på heden, anser sig selv om en Thy-dreng.

De klubber der sigtes imod med det nye tilbud er til klubber som Koldby-Hørdum, Sjørring, Sydmors, Snedsted, Frøstrup Hannæs, Hurup og Morsø FC. Det er et tilbud til alle klubber i Thy og Mors.

Træningen hver onsdag i TopCentret varer to timer.

TopCentret i Thisted betales for langt størstedelen af FCM.

Der er samtidigt oprettet et tilsvarende center i Skive.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...