Der er åbent flere timer, og kunderne opfordres til at fordele sig over tiden - men generelt er det coronasikkert at handle i Thisted, siger handelschef Michael Vendelbo

THISTED: Traditionelt trækker julehandelen tusindvis af glade kunder til Thisted. Det skal også ske i år, mener handelschef Michael Vendelboe, om end der tages en række forholdsregler i anledning af coronasituationen, fremgår det af en pressemeddelelse:

- Vi skal holde pandemien i ave, så vi hurtigst muligt kan få genåbnet samfundet ,som vi kender det fra før nedlukningen. Det kan kun ske ved, at vi alle sammen står sammen og hver især bidrager ved at følge myndighedernes anvisninger, lyder det fra handelschefen, som siger, at medlemmer af Thisted Handels- og Industriforening (THI) er klar til at håndtere den kommende julehandel:

- Vi har nogle forskellige håndtag, vi kan dreje på. F.eks. har vi udvidet åbningstiden for at få handlen spredt ud over flere timer. Vi opfordrer kunder, der har mulighed for at handle på de tidspunkter, hvor der ikke er så mange i byen, om at handle på disse tidspunkter. Det er for eksempel om formiddagen, lige over middag og om aftenen efter middagsmaden. Traditionelt er der mange folk i byen fra om eftermiddagen, folk får fri fra arbejde og indtil aften, siger Michael Vendelbo.

Han tilføjer, at det er forsvarligt at handle i Thisted. Byens handlende har hele vejen igennem coronatiden været med til at tage ansvar og har taget de fornødne forholdsregler i forhold til at begrænse smittespredningen med bl.a. håndsprit, afstandsmarkeringer og vejledning:

- I detailhandlen har smittetallene blandt medarbejdere været lave. Sådan skal det fortsat være - ikke blot hos medarbejderne, men i hele lokalsamfundet. Derfor handler det også om, at kunderne handler forsvarligt og følger rådene om at spritte af, holde afstand, have en ordentlig nyse- og hosteetikette, iføre sig mundbind uden for butikken og tage det af igen, når man forlader butikken, samt selvfølgeligt holde sig hjemme, hvis man har de mindste symptomer, siger handelschefen.

Michael Vendelbo understreger, at det generelt er sikkert at gå på indkøb, ganske som man plejer:

- Så længe vi alle følger anvisningerne, er det sikkert at handle i Thisted by, og derfor lyder opfordringen da også herfra: Handl med hjertet og handl lokalt - og følg anvisningerne. Så har vi også et velfungerende lokalsamfund efter covid-19, siger Michael Vendelbo.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...