Hvornår nacellen og vingerne ankommer, vides endnu ikke

HANSTHOLM: Der var søndag og mandag atter lange transporter på vejen fra Hanstholm Havn og til Det nationale testcenter for store vindmøller i Østerild, da tårnet til Vestas’ foreløbigt største landmølle skulle leveres.

De seks store tårndele til Vestas’ nye 5,6 mW-mølle type V-162 ankom søndag morgen med HLV ”Fairlane” af Rotterdam - et såkaldt Heavy Lift Vessel.

I løbet af søndag og mandag blev tårnsektionerne fragtet til Østerild af Mammoet Transport.

Den nye Vestas mølle V-162 er den største landmølle, som Vestas har lavet indtil nu, og en mølletype, som der satses meget på, fortæller Jens Christian Dahlgaard, der er havneoperatør for Vestas ved losningen i Hanstholm. Den tungeste mølledel vejer 148 ton.

V-162-mølletårnet er 149 meter højt. Derpå skal nacellen og de tre 80-meter-lange vinger monteres. Totalhøjden for møllen bliver således 229 meter.

Hvornår nacellen til V-162-møllen ankommer til Hanstholm, ved Nordshipping i Hanstholm, som er agent for HLV Fairlane, endnu ikke. Det samme gælder de lange vinger, som også kan køres over land.

V-162-møllen skal opstilles fra næste uge på plads 4 i testcentret. Dermed kommer den til at erstatte den mindre Vestas-mølle type V-150 på 4,2 mW, som nu er ved at blive demonteret. Den har en totalhøjde på 212 meter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...