Koret giver koncert på søndag 7. oktober

HØRDUM: Syng Selected er et rytmisk kor bestående af 30 af Danmarks dygtigste korsangere i alderen 18-30 år.

De optræder i Hørdum Kirke på søndag eftermiddag 7. oktober.

Koret, der synger a cappella, blev dannet i 2014 og har i løbet af kort tid opnået stor anerkendelse inden for rytmisk musik.

I 2017 fik koret en 2. plads ved den internationale Aarhus Vocal Festival og i foråret 2018 optrådte de med Stine Bramsen i DR Koncerthuset.Til en koncert med Syng Selected kan publikum forvente en fantastisk energi, der smitter og samtidig en stor indlevelse, inderlighed og skrøbelige øjeblikke.

Koret arbejder med et rotationsprincip på dirigentposten for at sikre en frisk indgangsvinkel og en konstant udvikling i koret. Senest har de turneret rundt i Israel for at synge koncerter med et repertoire på dansk, engelsk og hebraisk.

Koret synger originale a cappella arrangementer med et repertoire, der tæller alt fra smukke kærlighedsballader, iørefaldende pop og groovy funk samt moderne udgaver af gamle folkeviser.

Efter to og et halvt år med Line Groth i spidsen, har Aarhusparret Tine Friis og Christian Ronsfeld netop overtaget posten.

Tine Friis er bl.a. en fast del af Vocal Line, dirigent for koret LYT og sanger i den prisvindende vokalgruppe Postyr. Christian Ronsfeld er kunstnerisk leder af Mariagerfjord Korskole og korleder for Mariagerfjord Pigekor og Juniorkor.

Begge er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium.

I koret er også thyboer. Anna Just Jessen, tidligere Thisted, der nu er 23 år og studerer medicin i Aarhus har sunget i Syng Selected siden koret blev dannet i 2013.

I sine ungdomsår sang hun i Nordvestjysk Pigekor i Thisted.

Esben Høgh Dahlgaard, tidligere Snedsted, er ligeledes 23 år og læser til lærer i Aarhus. Han blev medlem af Syng Selected i 2017 og har tidligere sunget med i det århusianske kor Voicebox.

Anna og Esben mødtes første gang i musisk sammenhæng på Thisted Gymnasium under opsætningen af musicalen "We Will Rock You".

Koret består af medlemmer fra hele landet og mødes ca. fem gange om året til øveweekend. I den sammenhæng skal koret i oktober mødes på Skyum Idrætsefterskole, hvor de skal indlogeres og øve deres repertoire.

Entreen på søndag er 100 kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...