Musikprogrammet består af bl.a. Bernstein, Sparke og Fernie

VESTERVIG: Søndag eftermiddag 13. september er der koncert i Vestervig Kirke med Struer Brass Band under ledelse af dirigent Birgit Lyby Damgaard og med musik af bl.a. Bernstein, Sparke og Fernie på programmet, fortæller koncertarrangør og organist Hans Henrik Gramstrup Larsen. Der er gratis adgang til koncerten, som egentlig var planlagt i marts, men måtte udsættes på grund af coronanedlukningen.

Struer Brass Band blev stiftet i 1982 og består af knap 30 medlemmer. Repertoiret spænder typisk over originale brass band-kompositioner, marcher, filmmusik, ballader, populærmusik, hymner og arrangementer af klassisk musik. Orkestret spiller hvert år tre-fire kirkekoncerter rundt i landsdelen samt til forskellige arrangementer såsom juleoptog og tårnmusik fra Struer Kirke. Sæsonen sluttes af med en forårskoncert på Struer Statsgymnasium, hvor prøverne også finder sted. Orkestret holder meget af at spille sammen med andre brass band, fortæller Gramstrup Larsen.

Struer Brass Band har flere gange været på koncerttur i udlandet. Den seneste gik til Birkenes i Norge, hvor orkestret besøgte Birkenes Hornmusikk. Sammen gav de to band bl.a. koncert i Kristiansands koncerthus. Orkesteret dirigeres af Birgit Damgaard, der er uddannet klassisk trompetist fra Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg.

Nærmere på: www.vestervig-kirke.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...