Strikkefestival på Jegindø løb af stablen i weekenden

JEGINDØ: I weekenden 14. og 15. september løb den obligatoriske strikkefestival af stabelen på Jegindø, og som sædvanlig besøgt af mange mennesker. Arrangementet foregik som sædvanlig i Thing House og Missionshuset.

Strikkefestivalen er efterhånden blevet et så stort tilløbsstykke at man fra næste år flytter det til den gamle skole på øen.

Begge dage åbnede festivalen kl. 9.30 til kl. 16.

I forbindelse med festivalen var der aftale med det gamle elværk, hvor der var mulighed for at komme ind og se hvordan man producerede jævnstrøm til øen for mange år tilbage.

Elværket startede i 1929 med at producere jævnstrøm, men efter som årene gik, blev ønsket for vekselstrøm større på øen og produktionen blev solgt til Thy Højspændingsværk som herefter leverede vekselstrøm.

Det var bestemt interessant for de mænd som var med koner og kæreste til strikkefestivalen, og man kunne opleve de gamle dieselmaskiner og generatorer i funktion.

Det er altid et hyggeligt arrangement for de besøgende på festivalen. Der er en masse at kikke på, der kan købes garn osv. Der blev spundet uldgarn, solgt strikkebøger, ting drejet i træ o.m.a.

Der ud over var der cafe’ både i Thing House og i Missionshuset hvor man kunne købe flere lækkerier. Strikkefestivalen var besøgt af rigtig mange mennesker og arrangørerne glæder sig allerede til næste år hvor arrangementet er kalendersat til at være 3. og 4. oktober.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...