Den topersoners elscooter til terrængående kørsel, Andree Gothe har opfundet, er nu klar til udlejning

KLITMØLLER: Efter omkring ni måneders forberedelser stod ”Strandkrabben”, som køretøjet er kommet til at hedde, fredag 24. juli klar til at blive prøvekørt ved plejecenter Klitrosen i Klitmøller. Beboerne fik tilbudt en tur, og det prøvede Claus.. Han fik en køretur fra plejecentret og ned ad vejen til stranden, hvor Krovej slutter. Claus syntes, at det hele fungerer perfekt, og han er enig i, at det er en fantastisk opfindelse, som mange kan have glæde af.

Martin Gurre Petersen, der er leder på Klitrosen, synes også rigtig godt om det nye køretøj og vil ikke afvise, at man også på Klitrosen vil gøre brug af den.

Det var i november 2019, iværksætter og opfinder Andree Gothe i Klitmøller gik og tumlede med en idé. Han havde længe tænkt på, at selv om myndighederne gør meget for, at alle - også gangbesværede - kan komme til stranden og tæt på vandet, syntes han alligevel, der kunne gøres mere. Mange handicappede og eller gangbesværede kører på elscooter, men de har ikke alle steder muligheden for at køre helt ud på stranden - for nu ikke at sige ikke ret mange steder. Det magter en lille elscooter ikke.

Ideen, Andree Gothe fik, var, at man måtte kunne ombygge f.eks. en tredive- eller femogfyrre-scooter til at kunne køre i mere uvejsomt terræn. Han søgte viden hos myndighederne for at få oplysninger om, hvordan han kunne lave et køretøj, som kunne det og samtidig være 100 pct. lovlig, når der skulle være plads til to personer på den. Han fik alle regler og tilladelser på plads, og så gik han i gang.

Hovedemnet i projektet var en rød tohjulet scooter. Scooteren fik udvidet og forlænget forgaflen, så der kunne blive plads til et større og bredere hjul, og der blev monteret en lang aksel bag på scooteren, så der kunne være to hjul bagerst i stedet for blot et. Akslen er så lang, at scooteren nærmest er umulig at vælte på. Der er sat store solide hjul og dæk med enorme kløer på. Motoren på scooteren er droslet ned, så tophastigheden ikke kan overstige 10 km/t, men den er stadig lige stærk. Måske endda stærkere, da neddroslingen gør, at den får meget mere magt.

Andree Gothe har selvfølgelig prøvekørt ”Strandkrabben” jævnlig for at være sikker på, at alt fungerer. Han oplyser, at det er så at sige umuligt at vælte med ”Strandkrabben”, da den har en stor bredde og et meget lavt tyngdepunkt.

Han oplyser, at ”Strandkrabben” kan lejes i butikken Westwind på Ørhagevej 150.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...