Hans Stokholm Kjer skaber balancer på limfjordsstrandene af sten, han finder de steder, han arbejder

JEGINDØ: Hans Stokholm Kjer hedder han, stenstawleren, og han bor på Jegindø.

Ideen med at stable sten har Hans haft i flere år. Så kom ideen om, at der kunne blive noget rigtig smukt og kunstnerisk ud af alle de smukke natursten, der bl.a. ligger rundt om på de danske strande.

For det første kræver det teknik og tålmodighed. For det andet gælder det om at få den indre og den ydre balance til at gå hånd i hånd, og det lykkes næsten altid siger Hans Stokholm Kjer:

- Når jeg laver min kunst - og det må jeg vist godt kalde det så koncentrerer jeg mig 100 pct. om det, jeg laver, og så får jeg dagens jag og ræs lagt bag mig. Min kunst har en stor del med vandet omkring os at gøre. Det har noget med balance og ubalance at gøre, siger Hans.

NORDJYSKE mødte Hans Stokholm Kjer på en strand hjemme på Jegindø, hvor han var i gang med at lave et af sine kunstværker.

Hans bruger nøje udvalgte sten, som han finder på strandene, samme sted hvor han udfører sin kunst.

Jeg spurgte Hans, om han så aldrig ærgrer sig, når han har fuldført det, han gerne ville, og han så et stykke tid efter ser, at kunstværket er væltet:

- Det gør jeg ikke. Det er naturens ejendom, jeg låner, og når det vælter, så er det naturen der tager sine sten tilbage, lød svaret.

Slots- og Kulturstyrelsen har to gange tildelt Hans Stokholm Kjer legater til hans kunst.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...