Lærkereden i Hurups pip-kvarter bliver fornyet for 200.000 kroner som de frivillige har samlet sammen

HURUP: Onsdag gik startskuddet til en nyrenoveret legeplads i Hurups Pip-kvarter.

Lærkereden, der ligger på hjørnet af Lærkevej/Fuglebakken trænger til et shine-up. Og mange frivillige var onsdag mødt op for at afmontere de eksisterende legereskaber.

Når den nye legeplads står klar til indvielsen 20. juni vil grundejerforeningen Pipkvarteret have brugt ca. 200.000 kroner på den nye legeplads. 43.000 kroner har man selv skaffet, mens de resterende 157.000 har foreningen søgt hos fonde og andre og gavmilde personer, der ville bakke op om projektet.

Ved et tilfælde kom grundejerforeningens kasserer, Ole Andersen, tidligere på året i snak med en dame i en bus i København. Og det har resulteret i et tilskud på 25.000 kroner fra Foreningen Østifterne f.m.b.a., blev stiftet i forbindelse med salget af forsikringsvirksomheden Østifterne Forsikring gs. i 2000 til Nykredit.

- Jeg skulle i bus med børnebørnene til Amalienborg. Her faldt jeg i snak med en dame, der viste sig at være en af Østifternes delegerede. Hun gjorde mig opmærksom på, at Foreningen Østifterne støttede legepladser. Så sendte jeg en ansøgning, fortæller Ole Andersen.

Og bevillingen kom prompte.

Onsdag blev pengene overført og i forbindelse med startskuddet ankom Østifterne-delegeret Kjeld Nedergaard og overrakte følgebrevet til Ole Andersen og formanden for grundejerforeningen, Marie Christensen.

Østifterne er dog langt fra de eneste, der har spyttet i kassen.

Blandt bidragyderne hører Lars Larsen, Thisted Kommune, Yde’s Bolighus, Gartneren, Din Massør i Hurup, Jane G. samt en række private donorer.

Lærkereden bruges af børn fra SFO, børnehaven, dagplejemødre og andre.

Legepladsen blev etableret i 2004, da den daværende Sydthy Kommune stillede arealet til rådighed.

Det indhegnede areal vedligeholdes på frivillig basis og bruges også til friluftsarrangementer, hvor der opstilles telte på boldbanen.

Blandt andet skal der nu opsættes et helt nyt sekskantet klatretårn, en ny rutsjebane, en ny karrusel og en ny vippe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...