Naturens eget hotel har ingen begrænsninger på antal stjerner

THY-HANNÆS: Hotellet ligger i Nationalpark Thy, sengen er en hængekøje, og hvis der er klart, har du udsigt til tusindvis af stjerner.

Lørdag 25. maj har hele familien mulighed for en gratis overnatning i Nationalpark Thy. Nemlig i spejdernes nye hængekøjepark.

Der er hængekøjer man kan låne og presenninger, hvis man ønsker at lave en bivuak - der er naturligvis hjælp til at bygge den.

Vil man hellere sove i telt, må man selv medbringe et. Man skal også huske sovepose og liggeunderlag.

Lejrpladsen Nebel ved det tidligere Nebelgård i Vilsbøl Klitplantage danner 25. maj rammen om et sov ude arrangement. Samtidig indvier spejderne en hel ny hængekøjepark med plads til 24 hængekøjer - etableret af frivillige spejdere med økonomisk støtte fra Thy Mors Familielandbrug.

- Vi glæder os meget til at tage hængekøjeparken i brug, fortæller Martin Krusell Nielsen fra Det Danske Spejderkorps. Med hængekøjeparken kan vi introducere nationalparkens brugere til en ny overnatningsform, der er i fremmarch blandt friluftsfolket.

Det Danske Spejderkorps ejer 2 lejrpladser i Nationalpark Thy, hvor spejdergrupper, skoler, og private grupper kan leje sig til overnatningsplads.

- Vores lejrpladser er særligt egnede til større grupper der ønsker at overnatte, fortæller Martin. Er man kun nogle få stykker er der masser af gode muligheder i shelters og andet i Nationalparken. Men vil man være sikker på plads og er man eksempelvis en spejdergruppe, en skoleklasse, eller en hel friskole, så giver det god mening at sikre sig plads ved at leje en lejrplads hos spejderne. Her er man også sikret adgang til fornuftige toiletfaciliteter.

Sov ude arrangementet lørdag aften er en del af et nationalt sov ude arrangement arrangeret af Spejderne.

- Aftens- og morgenmad er ikke inkluderet i hotelovernatningen, men man er meget velkomne til at medbringe det og tilberede det over vores bål, fortæller Martin Krusell Nielsen.

Sov ude over hele landet har sin egen hjemmeside. www.sovude.dk

Af Ole Iversen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...