Nu ønsker landmændene sig godt høstvejr de næste tre-fire uger, siger planteavlskonsulent

MORS: Så er høsten i gang på Mors. Lidt tidligere end sædvanlig, fortæller planteavlskonsulent Søren H. Jepsen fra Landbo Limfjord i Skive. De første mejetærskere kørte i vinterbyggen i weekenden 17.-18. juli.

- Vores lokale sortsforsøg i vinterbyg, som ligger på gården Frydsbrønd i nærheden af Nykøbing blev høstet torsdag 3. juli, lige inden regnen satte ind og dermed midlertidigt stoppede for høstarbejdet, siger han.

Videre fortæller han, at udbytterne i vinterbyggen overrasker til den positive side. Beskeden fra landmændene er, at de fleste har haft over 80 hektokilo (otte ton) pr. hektar i gennemsnit, og nogle endda har været over 90 hektokilo. Sortsforsøget på Frydsbrønd gav 95 hektokilo pr. hektar i gennemsnit: - Det må siges at være flot efter den noget våde start som afgrøderne fik i efteråret og vinteren, lyder det fra Søren H. Jepsen.

I perioden fra september 2019 til marts 2020 regnede det 250 millimeter mere end sædvanligt, hvilket var med til at køle jordtemperaturen ned - og derved begrænse væksten og iltindholdet i jorden.

- De næste afgrøder i rækken, som skal høstes, bliver frøgræs, raps, rug, triticale, hvede, havre og vårbyg, så der er et stort ønske fra landmændene om godt sensommervejr de næste tre-fire uger, siger planteavlskonsulenten, som oplyser, at man på Frydsbrønd har yderligere to forsøg, som skal høstes. Det drejer sig om sortsforsøg i vinterhvede og vårbyg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...