15-årige Sophie Gravesen fra Nors blev torsdag udtaget til to VM-kampe i Tyskland i U16

NORS: FC Thy Piger har fået sin første landsholdspiller. 15-årige Sophie Gravesen fra Nors blev torsdag udtaget til to VM-kampe i Tyskland i U16.

Tirsdag 30 oktober tørner Sophie Gravesen ud i den røde landsholdtrøje, når det danske U 16 landshold møder Tyskland i to venskabskampe på Friedrich Ludwig Jahn Sportspark i Berlin, med plads til 20.000 tilskuere.

En foreløbig fodboldmæssig kulmination for fodboldspilleren, der har spillet i Nors BK siden hun var barn. Klubben gik i 2014 sammen med klubberne Nordthy, Frøstrup, Thisted og Koldby-Hørdum, og stiftede FC Thy Piger.

Sophie Gravesen spiller i dag på FC Thy Pigers U-18 DM-hold, selv om hun kun er 16. Et krav fra landstræneren for at udfordre Sofie "opad" spillermæssigt.

For FC Thy er det et stort øjeblik, for det er klubsamarbejdets først landsholdsspiller.

Holdet skriver på sin Facebookside, da udtagelsen til landsholdet er offentliggjort: - der har været mange nåleøjer Sophie har været igennem, - U13 - U14- U15 og her efter sommerferien, var det også mega spændende og alle holdt vejret. Det gjaldt U16 Landsholdet, og de 30 bedste piger i hele Danmark skulle udvælges. Sophie fik en plads i truppen. Det var stort, vildt flot og imponerende.

For familien Gravesen, der i dag bor i Øster Vandet, er det mindst lige så stort. Sophie er en af familiens tre piger der alle har spillet fodbold i Nors BK.

- Det har bare handlet om pigefodbold i vores familie i mange år. Der er brugt rigtig mange timer og kørt mange kilometer, for at støtte pigerne og Sofie i deres sport, siger forældrene Helle og Mogens Gravesen. - Sofie startede ud som en af 6000 piger. Nu er hun en af 20 piger der kom hele vejen frem til landsholdet, lyder det fra de fodboldglade forældre.

Begge tager naturligvis turen til Berlin for at følge de to kampe.

Sofie, som det hele handler om, glæder sig nu til efter tre års udtagelsesproces, til at komme i gang og kæmpe for Danmark. - Nu er jeg udtaget til foreløbigt to kampe og i bruttotruppen. Men det er da en plads jeg ikke har tænkt mig at afgive, siger Sofie torsdag på vej til endnu en træning i Thisted.

De to landskampe mod Tyskland spilles tirsdag og onsdag 30. oktober og 1. november. Kampene kan følges LIVE via DBU's hjemme side.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...