Teleselskabet 3 øger mobildækningen med en ny masteposition ved Snedsted

SNEDSTED: Teleselskabet 3 har fået opsat en ny masteposition på Gadegårdsvej 3 ved Snedsted, der vil øge mobildækningen i området til glæde for selskabets kunder i nærheden.

Den nye masteposition øger netværkets rækkevidde og datakapacitet, så signalet både bliver stærkere og dækker et større område.

Dermed vil den nye masteposition give en bedre oplevelse, når brugere af netværket taler i telefon, er på nettet eller streamer serier.

Og den vil også sikre kapacitet i området omkring Gadegårdsvej ved Snedsted fremover, selvom det nuværende dataforbrug stiger.

Selskabet fortæller, at det næste skridt bliver 5G, det såkaldte trådløse fiber.

Stadig flere danskere bruger nemlig mobilnettet til at få internet i hjemmet med mobilt bredbånd.

- Vi forventer at kunne levere næste generations mobile bredbånd med 5G i løbet af 2021, som vil byde på downloadhastigheder omkring 1 Gbps og større kapacitet. Det vil kunne dække langt de flestes behov for internet til hjemmet. Dermed er der ingen grund til at bruge penge på at få gravet kabler ned i jorden for at få en højhastighedsdataforbindelse. Det bliver hastighedsmæssigt som at få trådløs fiber, siger Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3.

3’s forventninger til den nye teknologi støttes bl.a. af televirksomheden og netværksleverandøren Ericsson, der i rapporten ”5G Consumer Potential” fra 2019 spår trådløs fiber til at blive en af de første og mest indlysende brugsscenarier for 5G.

Det er nemlig ifølge rapportens eksperter et omkostningseffektivt alternativ til kablet, nedgravet fibernet, da trådløs fiber kun kræver et simkort, en router og en stikkontakt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...