Der kom lys i juletræet på torvet

VESTERVIG: Søndag 2. december var det første søndag i advent, og byen startede julemåneden med en lang række festlige aktiviteter i Vestervig.

Der er tradition for, at børn, unge og ældre deltager i de mange aktiviteter, der finder sted.

Der var gudstjeneste i Vestervig Kirke om formiddagen.

Om eftermiddagen mødtes alle ved lægehuset, hvor juleoptoget starter. Snedsted Tambourkorps gik i spidsen for de lokale deltagere, som hvert år finder på nye kreative indslag. Herefter gik det slag i slag til man om aftenen sluttede med fælles julemiddag med musikunderholdning og efterfølgende familiebingo på Thinghuskroen.

Spejderne holdt julestue i missionshuset, hvor man bl.a. kunne købe en portion ris a la mande til en kop gratis kaffe. Man havde også chancen for at vinde en gevinst i tombolaen.

Spejderne inviterede også til forskellige aktiviteter ved Spejderhuset på Margrethevej. På Sct. Thøgersgaard var der julehygge med bl.a. kaffe og hjemmekogte klejner.

I Sognehuset stod menighedsrådet for en kop kaffe.

Her var der bl.a. salg af byens kalendere, med motiver fra det gamle Vestervig, som sælges til fordel for Klosterparken.

På Thinghuset var der som noget nyt i år udstilling ved ”Gi’ tråden videre”, en håndarbejdsgruppe, som mødes i Sognehuset en række torsdage for at arbejde sammen om glæden ved håndarbejde. Derudover er der udstilling ved forskellige kunstnere, ligesom der er mulighed for at se Fængsels- og Retshistorisk Museum.

Undervejs fra sted til sted var der mulighed for at deltage i gættekonkurrencerne, som man kunne finde i de julepyntede vinduer hos byens handlende.

Da mørket faldt på, tændte nissefar det store juletræ på Torvet. Det var festligt at synge adventstiden ind med akkompagnement af sognets organist Hans Henrik Larsen på trompet. Nissefar og nissemor udleverede godteposer til alle børn.

Traditionen tro sluttede dagen med en rigtig julemiddag på kroen, efterfulgt af en gang ”familiebingo” med fine gevinster, skænket af byens handlende m.fl.

Under middagen var der underholdning af lokale spillemænd med julemusik.

:/Hans.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...