Præcis kl. 13 ankom skibet med Julemanden til Jegindø Havn lørdag

JEGINDØ: Præcis kl. 13 ankom skibet med Julemanden til Jegindø Havn lørdag.

Mange havde taget opstilling på havnekajen for at byde Julemanden velkommen da det gode skib ”Laura” lagde til med kyndig hånd af skipperen Benny Rimmer.

Julemanden var særdeles rundhåndet og der blev kastet et hav af slikkepinde til børnene.

Herefter blev julemanden kørt i hestevogn fra havnen og op til Margrethepladsen hvor der blev uddelt godteposer til børnene og der blev danset om juletræet, hvor man bl.a. sang ” På loftet sidder nissen med sin julegrød” Efter dansen om træet var det blevet tid til at lyset på træet skulle tændes. Sammen med børnene talte Julemanden ned fra ti til et hvor efter han trykkede på knappen. Festlighederne begyndte allerede kl. 10, hvor kræmmermarkedet startede i Thing House, hvor mange herefter bevægede sig hen. Her havde man mulighed for at erhverve lige fra røgede ål over smykker og til brændte mandler, ja!- næsten alt hvad hjertet kunne begære. Samtidig solgte FDF juletræer. Der var mulighed for at købe bl.a. kaffe og brød. Det kunne man godt have behov for eftersom det var meget koldt både på havnen og ved juletræet. Kræmmermarkedet sluttede kl. 16.

Kl. 16 var der linet op til teater i Jegindø Lejren. Her var det Thy Teater der opførte stykket ”Victorias Jul”, som foregår i året 1957 hvor den unge kvinde, der har hovedrollen, måtte udgå da hun havde haft et voldsomt styrt på skøjtebanen. Teaterdirektørens hustru mener at det må være oplagt at hun tager over og spiller rollen, eftersom hun i sin pure ungdom havde spillet den, men teaterdirektøren har en noget yngre i tankerne. Som sædvanlig på Jegindø, så var arrangementet godt besøgt af både øboere og folk fra fastlandet.

:/Hans.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...