Både Hanstholms og Hurups træner vil helst have cuppen tilbage - det tænder spillerne

HØRDUM: Efter 12 gode fodboldkampe på Hørdum Stadion og otte fodboldhold i ilden - syv fra Thy og et hold fra Mors, blev ”Thy-mesteren” fundet.

At vinderen i A-række så blev et hold fra Mors, skyldes nødvendigheden af at fylde puljen af hold op.

En turnering, der efter Thisted Postens indsamlede kommentarer, er en sommerturnering, som klubberne sætter pris på at spille. Den giver gode og hårde træningskampe, og klubberne stræber efter at stille med det stærkeste mandskab - trods sommerferie. Der er også prestige i at vinde turneringen.

Da Vestthy og Nors havde trukket sig fra A-rækken, valgte arrangørerne at køre mesterskabet som en turnering i to rækker. Det betød til gengæld, at ”cup-festen” med finalekamp udeblev. Oven i købet blev ”vinderkampen” Hurup-Nordvestmors i A-rækken spillet søndag på bane 2, hvor der kun var få tilskuere.

De var først og fremmest på bane 1 til kampen mellem de to mest interessante hold i Thy netop nu - de forsvarende Thy-mestre TFC og Hanstholms oprykkerhold.

To trænere, som Thisted Posten har talt med, ønsker ”Cuppen” tilbage.

Hanstholms træner Eigil Kjær siger:

- Jeg savnede finalen. Det blev for tamt uden en afsluttende finale. Det giver mere tænding hos spillerne, og så giver en finaleafslutning først og fremmest flere publikummer. Sidste år var der vel 500 til at se finalen. Så jeg synes, arrangørerne skal forsøge at lave en cup igen. Og det må gerne blive mellem alle hold - eventuelt over flere dage. Det kan give gode kampe. For der kan komme overraskelser, og jeg tror et eller andet sted også, at serie-holdene gerne vil slå de store.

Også Hurups træner Elo Nyholm ville ønske at cuppen kom tilbage:

- Jeg synes, det er ærgerligt, når flere kampe spilles på samme tid. Jeg og flere af mine spillere ville gerne havde set de andre spille. Jeg foretrækker klart en cup. Det er sommer og sjov. Den kunne spilles som en landspokal. Men også en cup med alle otte hold. Så stor er spredningen i niveau trods alt ikke. Så kunne de små slå de store.

Stævneleder Carl Møller synes dog, at det er svært at lave en ordentlig cup, når der er så få hold i Thy at gøre godt med.

Thy Mesterskab 2019 havde en præmiesum på samlet 5000 kr., som er sponseret af Andelskassen Midtthy i samarbejde med blandt andre Nordjyske, Tican, Nybolig Thy og Thyholm, J. Hundahl og Red Office Konpap.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...