Flittig Hjælp fra ca. 80 kunder fra Bedsted og Hurup i nord til Struer i syd

LYNGS: 10 år er en milepæl at nå. For rengøringsfirmaet Flittig Hjælp er den dag nået 1. september. Indehaver Anitha Hedelund Jessen stammer fra København, men fandt sin samlever Anja Dahl Freund i Aarhus. Efter at de var flyttet sammen, havde de job hos flere rengøringsselskaber, men de havde begge et ønske om at blive selvstændige. Hvor skulle det være?

Anja havde tilknytning til det nordvestjyske, så hvorfor ikke der. De tog til Thyholm og fik stablet økonomi på benene til, at de kunne finde et sted at bo. De købte et sted ved Lyngs, hvor de efter indflytning var så uheldige at skulle opleve, at nogle af bygningerne brændte:

- Da var vi nok klar til at opgive det hele og flytte tilbage til Aarhus for at finde en lille lejlighed i stedet for, fortæller Anitha og Anja: - Men vi må sige, at vi er blevet taget utrolig godt imod her, så der var frivillige, der hjalp os videre. Bygningerne trængte i sig selv til en kærlig hånd, men vi tog fat ,og i dag har vi fået det renoveret til det, som vi gerne vil have, at det skal være.

De talte med et pengeinstitut, og dér fik de bestemt opbakning til at gå i gang med at etablere deres eget firma:

- Det gjorde vi så, fortæller Anitha, og det første år tjente vi ikke penge, men vi klarede os igennem. Vi var jo nødt til at vise, at vi var et firma, som gerne ville have kunder, og der blev annonceret. Annoncer koster jo penge, men det gjorde, at der nu begyndte at komme kunder. Og det blev til flere og flere.

I starten tilbød de alt, der har med rengøring at gøre, f.eks. også vinduespolering:

- Men det har vi valgt fra, da vi efterhånden har fået en god og stor solid kundekreds - både firmaer og private. Så nu er det kun decideret rengøring inde hos kunderne, fortæller Anja og fortsætter:

- Mange af kunderne ser gerne, at det er den samme person, der kommer hver gang. Og det har vi mulighed for, når vi kun er os to til at udføre arbejdet. Vi har ingen ansatte. Ikke fordi vi ikke stoler på ansatte, men det giver en masse ekstra papirarbejde og meget mere at styre. Vi har lært vore kunder at kende, så de må jo være tilfreds med det arbejde, vi udfører.

Firmaet har i dag omkring 80 kunder i et område fra Hurup og Bedsted i nord til Struer i syd:

- Vores firma hedder som bekendt Flittig Hjælp, men et humoristisk hoved har døbt os ”Pigerne fra Lyngs”. Og det må have rodfæstet sig, da vi jævnlig oplever, at når en kunde ringer, så spørges der gerne: ”Er det hos Pigerne i Lyngs?” Vi kunne godt ændre vort firmanavn til ”Pigerne i Lyngs”, men vi har valgt at beholde Flittig Hjælp, som alle vore kunder kender. Vi forsøger altid at gøre vores arbejde i en rigtig god kvalitet. Det gør også, at kunderne ved, at de kan regne med, at aftalerne bliver overholdt.

På grund af coronaen bliver 10-års-dagen ikke markeret på dagen, men måske senere.

Nærmere på www.flittighjaelp.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...