Thisted Kommune satser på tilladelse fra Kystdirektoratet, så shelterne kan være klar til sommeren 2021

THY-HANNÆS: Thisted Kommune offentliggjorde tirsdag 16. juni, at man har færdiggjort sin ansøgning om at få vandsheltere langs limfjordskysten. Nu afventer man kun at få grønt lys af Kystdirektoratet.

Thisted Kommune havde før i tiden planer om at placere shelterne på åbent vand som eks. ude foran Thisted Ro- og Kajakklub. Kommunen måtte dog desværre lukke ned for ideén, da Kystdirektoratet ikke mente, at det var sikkert nok i forhold til forankring af shelterne.

Thisted Kommune fortæller i denne udtalelse om den oprindelige plan for vandshelterne og om de steder, hvor shelterne skal placeres:

”Den oprindelige plan var også placering på åbent vand, men den tilladelse har vi ikke kunne opnå. Derfor går vi nu ad en ny vej. Efter gode, lokale borgermøder tidligere på året med fine input har vi nu fået redesignet vandshelteret, så det passer ind på en bådplads og er tilgængeligt via landgangsbro. Vi glæder os derfor til vandsheltere i havnene i Agger, Doverodde, Vilsund, i Synopal (i Thisted, red.) og Amtoft.”

Vandshelternes konstruktion er også interessant, da shelterne er bygget oven på en flydeponton, som giver shelterne balance på vandet. Dette er dog ikke noget, arkitekterne har skullet tænke for meget på, da shelterne kommer til at placeres i havne rundt omkring i Thy.

Thisted Kommune planlægger at kunne sætte shelterne op i løbet af foråret og hen mod sommeren i 2021. Dette mål er sat på baggrund af, at hele processen går uden problemer, og at ansøgningen til Kystdirektoratet får grønt lys.

Nordea Fonden har været med til at føre ideen ud i virkeligheden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...