Pindsvinevennerne i Danmark mangler frivillige over hele landet

THY-MORS: Pindsvinevennerne i Danmark mangler frivillige over hele landet der vil være med til at tage sig af nødstedte pindsvin.

Døgntelefonen hos Pindsvinevennerne i Danmark er nærmest rødglødende, og derfor har foreningens frivillige travlere end nogensinde før med at tage sig af nødstedte pindsvin. Nu frygter foreningen på grund af mangel på hjælpere, at måtte afvise syge og tilskadekomne pindsvin der har brug for pleje.

Det øgede behov for hjælp til pindsvinene kan skyldes en ny lov der kom i 2019, der har gjort det forbudt for private, der ikke er godkendt af Miljøstyrelsen, at tage sig af syge og tilskadekomne pindsvin.

- Men nu står det jo sort på hvidt, at man skal være godkendt, og derfor er der muligvis flere, der nu kommer til os af den grund, at alle vores plejere er godkendte af Miljøstyrelsen, siger Lissy Fisker, formand for pinsvinevennerne i Danmark.

- Vi har både brug for flere plejere, chauffører og hjælpeplejere over hele landet, og jeg kan virkelig kun anbefale at melde sig som frivillig. Pindsvin er fantastiske skabninger, fordi de har så unikke personligheder alle sammen. At hjælpe dem giver mig en rigtig god følelse af, at jeg giver noget tilbage til naturen, samtidig med at det også giver os nogle fede naturoplevelser som familie, fortæller Louise Mogensen. Hun er pindsvinehjælper i Herning og har netop hjulpet pindsvin nr. 86.

Pindsvinevennerne i Danmark tog både i 2017 og i 2018 i gennemsnit imod 2300 pindsvin, der havde brug for hjælp.

Pindsvinevennerne i Danmark er en forening med 2.425 medlemmer, 67 godkendte plejestationer og 21 hjælpeplejere spredt ud over Danmark. Alle med et fælles ønske om at tage sig af nødstedte pindsvin og udbrede viden om pindsvinenes levevis og beskyttelse.

Foreningen kan kontaktes døgnet rundt på den akutte vagttelefon 30 14 16 65

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...