Journalistparret Anne Haubek og Thomas Ubbesen har rejst med bumletog og lokale busser i 16 tidligere kommunistiske lande

HURUP: Fredag eftermiddag 1. november får Hurup Bibliotek besøg af journalistparret Anne Haubek og Thomas Ubbesen, som fortæller om deres ny bog ”Vi var folket” - i anledning af 30-året for Berlinmurens fald. Emnet er, hvordan menigmand oplevede begivenhederne dengang - og hvordan det er gået siden.

De to foredragsholdere er erfarne udenrigsjournalister med en fortid i DR, og de satte sig for at give en kvalificeret svar på disse spørgsmål. Så de pakkede rygsækkene og rejste gennem et efterår og en vinter med bumletog og lokale busser rundt i 16 tidligere kommunistiske lande for at møde en lang række mennesker, der var født under kommunismen, men kom til at leve i en helt ny og form dem næsten ubegribelig kapitalistisk og delvis demokratisk verden. Resultatet, bogen, er nu på gaden, og den fortæller om de ganske almindelige, men helt fantastiske skæbner, som de to rejsende har mødt derovre i øst, som filialleder og bibliotekar Anna Marie Brunsgaard Henriksen siger.

Hun oplyser, at foredraget er en optakt til litteraturfestivalen ”Thy til Ord”, som holdes på Bunkermuseum Hanstholm lørdag 9. november.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...