Thyholm Handelsstandsforening har nedsat en arbejdsgruppe, som håber at få de første aftaler på plads inden 1. oktober

HVIDBJERG THYHOLM:- Thyholm er et godt sted at bo, og det vil vi gerne fremhæve over for nuværende borgere og tilflyttere. Vi har en smuk natur og ikke langt til Nationalpark Thy, og Limfjorden har vi jo næsten hele vejen rundt. Vi håber at kunne starte og få noget på plads inden 1. oktober, da vores tidsplan er stram, siger Kristian Hedegaard.

Han er daglig leder af Midtpunktet Thyholm og tillige formand for Thyholm Handlesstandsforening, som har besluttet at oprette en arbejdsgruppe for byfornyelse og -forskønnelse. Udover Kristian Hedegaard består den af Poul Erik Gravgaard, Henrik Holm, Lars Fomsgaard Nielsen, Michael Sørensen og Jens Sund.

Kristian Hedegaard fortæller, at ideen opstod, da han ved julemessen 2019 havde en snak med Jens Sund om, at der godt kunne tiltrænges en forandring af bybilledet af Hvidbjerg.

Det kunne handle om at få væltet flere bygninger i byen, f.eks. manufakturforretningen på hjørnet af Bredgade og Storegade, hvor ”Hos Hole” har haft til huse i mange år, og det gamle bageri i Storegade. Ejendommen ejes af René Mortensen, Kappelvejs Værksted, og han har givet tilsagn om at ville sælge ejendommen.

Længere nede ad Storegade ligger et hus, som har været pizzeria. Det har man i gruppen også i tankerne at gøre noget ved.

Foruden de nævnte huse kan der sagtens komme andre i spil med tiden - også andre steder i området.

I 2012 valgte Coop at lukke Brugsen i Hvidbjerg. Bygningen, som ligger midt i byen, blev herefter købt op af SPAR-købmand Michael Sørensen. Bygningen blev herefter revet ned, og dér ligger nu en tom grund, som Hvidbjerg og Omegns Borgerforening havde fået til opgave at gøre noget ved. Det lykkedes så ikke for borgerforeningen at komme videre med planerne, og Michael Sørensen har herefter ønsket selv at gøre brug af grunden. Hvad planerne så er, ligger endnu i det uvisse.

- Vi håber og forventer at kunne få assistance fra Struer Kommune, og vi har allerede kontakt med bosætningskonsulenten i kommunen. I Vestervig har man haft succes med noget lignende, og vi har haft besøg af en repræsentant derfra for at høre, hvordan de har gjort, siger Kristian Hedegaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...