Torsdag eftermiddag var der indvielse af det nye smukke instrument

HVIDBJERG: På Struer Musikskole tumlede man med idéen om at der nok kunne være behov for et flygel på Thyholm.

Og hvad kunne være mere nærliggende end at anbringe det på et sted hvor rigtig mange mennesker kommer - selvfølgelig Midtpunktet, hvor der for uden mange andre ting også sker meget indenfor musikken.

Som tænkt så gjort.

Torsdag eftermiddag 6. januar var der indvielse af det nye smukke instrument som er af mærket Wilhelm Grotrian.

Der blev budt velkommen til de ca. 100 fremmødte af Midtpunktets daglige leder Kristian Hedegaard. Herefter blev der budt på snacks, vin og mineralvand.

Herefter var der taler ved bl.a. leder af musikskolen i Struer, Per Odgaard og Thyholm Skoles leder, Knud Bjerregaard Hansen.

Der blev sunget en sang hvor Kirsten Christensen satte sig til flyglet. Thyholm Pastorats Børnekor sang smukke sange under ledelse af Rikke Feraru som også leverede det musikalske ved anvendelse af det smukke nye flygel.

Efter børnekoret var det Thomas fra musikskolen som spillede klassiske indslag og sidst spillede han ragtime, nemlig ”The Intertainer”. Efter Thomas fra musikskolen spillede en kvindelig violinist nogle stykker under ledsagelse af musik fra det nye flygel spillet af Roger Torstensson. Kristen Birkebæk sig herefter til flyglet, hvor der i hvert fald blev sagt at han ville spille opus 7790, men det er faktisk koret der deltog som hedder sådan. Anton Lyhne fortalte om Beethoven og spillede en anden sats af samme.

Grotrian-Steinwegs historie går tilbage til 1835, da den første Steinweg klaverfabrik blev bygget af Heinrich Engelhard Steinweg i Braunschweig (senere kendt som Henry Steinway efter hans udvandring til USA, hvor han grundlagde Steinway & Sons).

I 1856 blev Friedrich Grotrian partner.

I 1865 købte hans søn Wilhelm Grotrian og to medarbejdere fabrikken og retten til at markedsføre deres klaverer som efterfølgere til mærket Steinweg.

Tilsyneladende generationer af grotriske familiemedlemmer førte til, at virksomheden blev en af de fineste klaverproducenter i Tyskland. Grotrian-Steinweg-klaverer blev foretrukket af nogle berømte pianister, og de modtog anerkendelser på verdens columbianske udstilling i Chicago. Grotrian-Steinweg drev et orkester og et koncertsal og etablerede salgsrum i et halvt dusin større byer i Tyskland og i 1920 også i London.

På det højeste i slutningen af 1920’erne beskæftigede Grotrian-Steinweg 1000 mennesker og lavede 3000 klaverer om året.

Mærket Wilhelm Grotrian produceres i dag i Kina.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...