Vil nu forsøge at tiltrække unge mennesker til sporten

Nykøbing Mors: Nykøbing Mors Roklub har indkøbt to helt nye havkajakker af Zegul-mærket. Klubben indkøbte kajakkerne på baggrund af en donation fra Inge og Asger Mathiassens Fond. Her mødte klubben en af bestyrelsesmedlemmerne fra et ”Vild med vand”-arrangement, der synes, at klubbens arbejde med de unge var godt.

Fonden donerede derfor 25.000 kr. til indkøb af de to nye havkajakker. Derudover købte klubben to par pagajer samt to spraydecks - dækkener, der beskytter roerne mod det sprøjtende vand. Havkajakkerne er selvfølgelig beregnet til ungdomsroerne i klubben.

Klubben måtte, som så mange andre åbne senere grundet coronakrisen, fortæller Jytte Zacho:

- Vi kom lidt sent i gang i år grundet coronaen, men vi er også ramt af de gratis tilbud fra ungdomsklubben som så mange andre foreninger. Vi laver alle kæmpe frivilligt arbejde med de unge. Jeg bliver dog lidt ked af det, når medlemmerne smutter til de mange gratis tilbud, ungdomsskolerne for tiden har.

En af de andre ungdomsinstruktører, Claus Priess Sørensen, tilføjer:

- Antallet af ungdomsroere i klubben er jo så lavt, at det næsten ikke kan svare sig. Og med sådan nogle ildsjæle, der brænder for sporten, er det næsten synd. Men de to ny kajakker giver os fornyet mulighed for at få flere unge med.

De to nye kajakker skulle selvfølgelig indvies. Her blev det gjort med champagne, kransekage og hjemmebag samt en lille indvielsesceremoni.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...