Lørdag fylder Ole Iversen, skribent på Thylands Avis og Thisted Posten, rundt

60 ÅR: Fredag 7. juli fylder nyhedsjæger Ole Iversen, Bygmarken 66 i Hanstholm, 60 år.

Ole Iversen blev født i Lyngby ved Sydthys vestkyst som den ældste søn af forældrene Lis og Anker Iversen.

Familien boede i Lyngby fra til starten af 1970’erne, hvor familien slog sig ned som nybyggere i Hanstholm, der oplevede en opblomstring i forbindelse med den nye havn.

Inden da ernærede faren sig ved at være fisker sammen med sine brødre. De ejede kutteren T56, der sejlede fra Agger og senere Thyborøn.

Hans interesse for det maritime var vakt, omend han efter handelsskolen kom i lære som tømmerhandler på Tømmergaarden i Hanstholm.

Efter uddannelsen bestred fødselaren diverse jobs hos tømmerhandlere inden han i midten af 1980’erne blev ansat i Hanstholm Skibsproviantering.

Sideløbende med sine jobs, dyrkede Ole Iversen sin store interesse for fugle. Han begyndte med at fotografere de sjældne fugle, som han fandt i Thys natur. Fotografering blev hans anden store interesse.

- I midten af 80’erne kom en norsk kunde forbi Skibsprovianteringen. Han spurgte, om jeg kunne tage nogle fotos af kutterne på havnen. Billederne skulle bruges i et opslagsværk om fiskerflåden. Det resulterede i 1987 i, at jeg startede mit firma ”Fiskeriflåden Illustreret”, fortæller Ole Iversen.

Opslagsværket er siden da udkommet en gang årligt. I begyndelsen med fartøjer fra Danmark, Færøerne og Grønland. Siden da er Tyskland og Sverige kommet med.

Det var også via fotografering at han for 20 år siden kom i kontakt med den nu nedlagde Hanstholm Posten. Her skulle han levere nyheder og fotos til ugeavisen.

Senere blev han også hyret af Thisted Posten.

Og ugeavisstoffet har han svært at slippe fra.

De to ugeaviser blev senere overtaget af De Bergske Blade og i 2006 af NORDJYSKE Medier.

I et par år var han fastansat som fotograf af Thisted Dagblad, og da Thisted Posten, og Thylands Avis i 2017 udkom som netaviser, blev han hyret ind som reporter.

Ole Iversen har siden været her og der og alle vegne når det gælder om at finde den gode, nærlokale historie.

- En kollega på avisen kaldte mig en gang for nyhedshund. Og det tror jeg passer meget godt, smiler Ole Iversen.

Ole Iversen er derudover meget involveret i cykelsporten. Den interesse blev vakt i de år, Bjarne Riis var på toppen.

I dag er han formand for den lokale Thy Cykel Ring, og hans talegaver bruger han som speaker ved lokale og nationale cykelløb. Han sidder derudover i Dansk Cykel Unions repræsentantskab.

Fødselsdagen fejres da også i Belgien, hvor familien skal se starten på årets Tour de France.

Fødselaren fejrede 1. juni sølvbryllup med sin hustru Inge, som han har dannet par sammen med i 40 år.

Parret holdt fest for sølvbrylluppet og for Ole Iversens fødselsdag med med indbudte gæster i Æ Redningshus i Klitmøller.

Parret har tre voksne børn og to børnebørn. Et tredje barnebarn er på vej.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...