Tidligere thybo har skrevet tre nye bind i serie af børnebøger

KOLDBY: Jim Højbjerg bor i Jelling, men voksede op i Koldby og er student fra Thisted Gymnasium, hvorefter han uddannede sig til bibliotekar.

Han har netop udsendt tre ny bind i sin børnebogsserie om Truck-Troels - drengen, der er meget glad for alle former for køretøjer og maskiner.

De har titlerne ”Troels kører traktor”, ”Troels kører veteranbil” og ”Den gyldne BMW”, og de udgivet på Forlaget Elysion, Lunderskov. Bøgerne er illustreret af Lars Samsøe, og lixtallet angives på bagsiden til 14.

Der er snart gået 40 år, siden Jim Højbjerg udgav sin første bog, ”Kampen for et frit land”, der bygger på hans egne oplevelser plus hørte fortællinger af folk i den afrikanske stat Guinea-Bissau, som han besøgte 1979, og hvorfra han sendte artikler hjem til Thisted Dagblad.

Nu har han udsendte over 50 bøger:

- Jeg har skrevet rigtig mange letlæsningsbøger, for mit hjerte banker for de læsesvage, siger Jim Højbjerg og fortsætter:

- Jeg er selv ordblind, har svært ved stave og læser meget, meget langsomt. Alligevel har bøger gennem hele mit liv givet mig stor glæde, og den glæde vil jeg gerne hjælpe børnene hen til.

W

elysion.dk

Af Villy Dall

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...