Inspirationen kommer fra både Lennon og Thunberg, og Thy-Mors HF & VUC har netop fået ok fra regionsrådet

THY-MORS: Nu starter Thy-Mors HF & VUC en ny uddannelse med start i august næste år: ”HF-Imagine - A Better World”. Det sker, efter at en ansøgning til Region Nordjyllands uddannelsespulje er blevet godkendt af regionsrådet.

Om baggrunden for at vælge navnet Imagine fortæller hf-uddannelseskoordinator Lars Bo Majgaard, at det har lokale rødder for 50 år siden, hvor det verdensberømte kunstnerpar Yoko Ono og John Lennon boede her på egnen og holdt det ligeledes verdensberømte pressemøde på NEC - lokalt Æ Verdensuniversitet - i Skyum Bjerge 5. januar 1970:

- ”Imagine” - Lennons sang fra 1971 - danner et nyt håb om en bedre verden, fred og fremtid mennesker imellem, siger Lars Bo Majgaard og fortsætter: -

Nu gentager historien sig: Greta Thunberg og mange andre unge lokalt, regionalt, nationalt og globalt vil sætte ny dagsorden for, hvordan vi bør behandle klimaet og kloden. Det vil vi gerne støtte med HF-Imagine og være med til at udvikle sammen med de unge fra hele Danmark.

Dertil vil man, siger han videre, gøre brug af alle de resurser, Thy har hvad angår natur, iværksættermiljøer og skæve hjerner.

- Alt det rører vi sammen til en fagpakke, der giver unge en oplevelse for livet og klæder dem på til deres videre uddannelse, forklarer han og tilføjer:

- På Thy-Mors HF & VUC har vi i længere tid drømt om og gjort os en masse forestillinger, så nu har vi sammensat en spændende og kreativ toårig hf-uddannelse til unge, som fokuserer på bæredygtighed, klima, kreativitet og naturforståelse.

Det hedder også, at på HF-Imagine forsøger man at bryde med klassisk skoletankegang:

- Vi bruger omgivelserne, naturen og vores samarbejdspartnere som en integreret del af uddannelsen. Det vil sige, at vi forsøger at integrere bæredygtighed, klima, kreativitet og naturforståelse så meget ,som det er muligt, i de faglige timer. Vi forsøger at bygge bro mellem passionen for disse emner og den daglige undervisning - og at bruge elevernes passion som motivation i undervisningen.

Det er tanken, at eleverne på HF-Imagine har mulighed for at bo sammen i Klitmøller og dermed opbygge et stærkt fællesskab.

HF-Imagine er kvalificerende som alle andre toårige hf-uddannelser til mange videregående uddannelser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...