Post Nord udgiver 19. september fem frimærker med hunde og udgav i sommer miniark med knopsvanen

THISTED: En af efterårets faste aktiviteter for frimærkeklubber er ”Frimærkets dag”, som i år afvikles lørdag 21. september, lokalt i Thisted Frimærkeklubs sædvanlige mødelokaler i Kr. Koldsgade. ”Dagen” har mange år på bagen, og der knytter sig en række traditioner til den. Den har dog været afbrud, men blev for seks år siden genoptaget af Danmarks Filatelist Forbund. Til de tidlige besøgende giver klubben kaffe og rundstykker.

Datoen vælges ud fra Post Nord’s udgivelse af frimærker, og i år udkommer årets sidste frimærker kun to dage før, nemlig torsdag 19. september, fortæller formand Mogens Bach Andersen fra Thisted Frimærkeklub. Det drejer sig om fem frimærker, og ingen ved før 19. september, hvordan de ser ud. Der er tale om frimærker med hunde, udvalgt i en ”konkurrence”, hvor hundeejere har kunnet sende fotoer af deres hunde til postvæsenet. Herefter har et panel udvalgt de fem hunde, som kommer på frimærkerne.

Thisted Frimærkeklub byder på en lille udstilling med medlemmernes samlinger, bl.a. irske overtryksmærker, postkort fra Dansk Vestindien, julemærker og lokale postkort. Der vil også være et par frimærkehandlere tilstede, så man kan købe tilbehør og ældre frimærker fra alverdens lande.

Thisted Frimærkeklub står for at sælge de ny udgivelser:

- Vi har været så heldige at få fingre i nogle få af de miniark, der udkom 16. juni. Motivet her var knopsvanen, og miniarket var det danske bidrag til de såkaldte europamærker, hvor adskillige lande har udgivelser med fælles tema. Det danske miniark blev så populær, at Post Nord i løbet af få uger måtte melde udsolgt. Men som nævnt har Thisted Frimærkeklub været heldig at få fat i nogle få eksemplarer, som kan købes på dagen. Og hvis man ønsker det, kan man få stemplet sine nyerhvervelser, for selvfølgelig har Thisted Frimærkeklub sit Thisted-stempel klar på dagen, siger Mogens Bach Andersen.

Nærmere på klubbens hjemmeside: www.thistedfrimaerkeklub.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...