Der er møde torsdag aften 17. september, og frem til og med søndag 18. oktober kan man indsende forslag

THY-HANNÆS: Nationalpark Thy byder alle velkommen, når der torsdag 18. september er møde om den nye nationalparkplan for Nationalpark Thy. Planen omhandler perioden 2022-28. Mødet holdes på Videncenter Thy-Mors i Silstrup.

Til dette møde vil deltagerne også have mulighed for at byde ind med deres egne ideer og imputs. Nationalpark Thy mener også, at det kun er logisk at få inkorporeret nogle af de lokales ønsker i nationalparkplanen 2022-28:

”Du har lige nu mulighed for at få indflydelse, på hvilken retning Nationalpark Thy skal udvikle sig i. Frem til 18. oktober har du mulighed for at komme med forslag til den kommende nationalparkplan - det vil sige et direkte talerør til bestyrelsen for nationalparken,” hedder det i en opfordring.

Hele essensen bag nationalparkplanen er, at den danner grundlaget for nationalparkfondens arbejde i forhold til at etablere og udvikle Nationalpark Thy. Her beskriver planen bl.a., hvordan naturkvaliteten kan styrkes, og hvordan man i fremtiden vil have muligheden for at skabe en sammenhæng mellem naturområderne og det eksisterende erhverv og friluftsliv.

Else Østergaard Andersen, der er daglig leder for Nationalpark Thy, siger:

- Nationalparkplanen indeholder visioner og mål for nationalparkens udvikling over en længere tidshorisont, men gælder for en seksårig periode. Planen danner desuden grundlag for en årlig bevilling fra finansloven. Nationalparkfonden har herudover mulighed for at modtage arv, gaver og tilskud. Nationalparkplanen stiller ingen retsvirkninger for lodsejere, kommuner eller regioner. Her afhænger planen alene af, hvad der kan lade sig gøre i forhold til frivillige aftaler med lodsejere rundt om i Thy. Dertil er realiseringerne helt afhængig af hvad, der kan rejses af midler.

Læs mere på: www.nationalparkthy.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...