”Vores Nordjylland” er fælles for i alt syv kulturhistoriske museer i regionen

THY-MORS: Med projektet ”Vores Nordjylland” satte museumssammenslutningen Kulturarv Nord 2020 fra 1. februar på facebook og instagram fokus på ligheder og forskelle i den nordjyske identitet.

Det er ni nordjyske kulturhistoriske museer, som inviterer en række helt almindelige borgere i Nordjylland til at reflektere over deres nordjyske identitet gennem en kameralinse, fortæller museumsinspektør Mette Mors fra Museum Mors i en pressemeddelelse. Hvert deltagende museum udvælger syv personer i forskellige aldre og beskæftigelser i forskellige dele af de nordjyske kommuner. Hvis man er interesseret i at deltage, kan man henvende sig til det statsanerkendte kulturhistoriske museum i sin kommune. Museernes udvalgte personers billeder og refleksioner indsamles af Kulturarv Nord og præsenteres i en vandrefotoudstilling, der har premiere på Kulturmødet på Mors torsdag 20. august 2020. Vandreudstillingen vises efterfølgende i hovedbyerne i de deltagende museers respektive hjemkommuner i løbet af 2020-2021.

De ni museer er Museum Thy, Museum Mors, Limfjordsmuseet, Læsø Museum, Museum Moss, Nordjyllands Historiske Museum, Nordjyllands Kystmuseum, Vendsyssel Historisk Museum og Vesthimmerlands Museum.

Læs på museernes hjemmesider: www.museumthy.dk og www.museummors.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...