Chokoladekurven søgte flere lokaler, og pludselig var der en tidligere frisørsalon til leje lige uden for bagdøren

THISTED: Chokoladekurven i Vestergade i Thisted bogstavlig talt sprøjter flødeboller ud - og det i et stadigt stigende omfang. Efterspørgslen på de solide håndlavede flødeboller fra Thy med højt skum og tyk-tyk chokolade er nærmest umættelig.

Men produktionen af flødeboller på stribe i stor målestok kræver plads. Det har Chokoladekurven ikke haft for meget af de senere år. Men nu er pladsproblemet løst. Pernille Tophus og hendes medarbejdere har nu fået alt den plads som der er brug for. I nabohuset, hvor der tidligere var en stor frisørsalon på første sal, er ”flødebolleriet” nu rykket ind.

- Vi havde søgt efter mere produktionsplads i et halvt år i hele Thisted, og så får vi pludselig en mulighed for at leje et perfekt lokale på 125 kvadratmeter - lige uden for vores bagdør.

Det kunne ikke flaske sig bedre, fortæller Thys flødebolledronning, der bare i påsken sammen med sine medarbejdere i hånden producerede 15.000 flødeboller:

- Nu har vi efter ombygningen fået et perfekt rum, som ikke kun skal bruges til produktion af flødeboller. Planen er også, at husets kommende nye produktion af flere slags chokolader skal foregå her. Og den nye afdeling af Chokoladekurven skal også benyttes til de stadig mere populære kurser, hvor man prøver selv at lave sine flødeboller - helt efter egen smag.

- Kurserne er også blevet en kæmpesucces. Vi kan sagtens hver uge have tre hold flødebollekursister på hver 15 deltagere. Snart kan man også komme på chokoladekurser og lære at lave sine egne fyldte chokolader. Kursuskunderne er familier, firmaer og polterabens, fortæller Pernille Tophus.

De ti tusindvis af flødeboller som Chokoladekurven producerer sælges i butikken. Men hovedparten leveres i pallevis til en stribe forhandlere og engroskunder primært i Jylland.

Nærmere på: www.chokoladekurven.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...