Tilstrømningen har i sommer været så stærk, at der er brug for flere hænder, ikke mindst i fyrets kaffestue

LODBJERG: Nationalpark Thy leder nu efter frivillige til Lodbjerg Fyr i uge 33 og 35. Det er især frivillige til Lodbjerg Fyrs kaffestue, der søges. De frivillige skal hjælpe med servering af kaffe og kage til fyrets mange besøgende.

Som noget nyt har de frivillige også muligheden for at få et værelse på fyret. Denne mulighed har førhen kun været for forskere og studerende.

Grunden til, at Nationalpark Thy leder efter frivillige, er, at der i de senere måneder er sket en stor vækst i antal turister, der hver dag besøger fyret. Så stor en tilvækst, at Nationalpark Thy nu har givet tilbuddet til de frivillige - for så hurtigere at komme i gang med dagen.

Som frivillig på Lodbjerg Fyr er man ansvarlig for at bage boller og kager samt servere kaffe og saft til de mange gæster, der besøger fyret i tidsrummet kl. 11-16. Og når arbejdsdagen er omme, kan man bruge fritiden på alt, hvad man har lyst til. Her fortæller Nationalpark Thy om de frivilliges muligheder for aktiviteter ved Lodbjerg Fyr:

- Du har formiddage og aftener fri til at nyde naturen, vandre, tage til vandet, se på fugle, se efter kantareller eller bare nyde en god bog i fyrhaven. Din arbejdsdag vare kun fra 11-16, så fritid er der meget af.

Nationalpark Thy håber, at alle aldersgrupper vil melde sig som frivillige. Her er alle på lige foden. Derudover kræver nationalparken heller ingen særlig uddannelse af de frivillige, dog stiller de fire små kurser til rådighed til ny frivillige. Herom fortæller Hanne M. Lundsbjerg Hornstrup fra Nationalpark Thy:

- Ja, vi er jo rigtigt glade for alle vores frivillige. De betyder lige så meget som de fastansatte, og de er egentlig rygraden i vores arbejdsproces. Vi tilbyder derfor de frivillige at gennemgå fire forskellige kurser, hvor de får mulighed for at lære om alt fra flora og fauna til førstehjælp. Kurserne tages over fire aftener, der ikke er obligatoriske, men gode at deltage i, hvis man gerne vil være frivillig.

Når man er er færdig med sin tid på Lodbjerg Fyr, er der også mulighed for at deltage i andre projekter. Her er der muligheder for at komme ud for at genoprette og vedligeholde stier og naturarealer samt at være vært ved andre offentlige bygninger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...