Tilskud på 10.000 kr. fra Lions Cub har muliggjort indkøbet af en ny handicaphest

HURUP: Sydthy Rideklub har hver tirsdag handicapridning, men klubbens handicap-pony er på vej på pension. Stor var glæden derfor i rideklubben, da den modtog 10.000 kr. fra Lions Club Sydthy som et tilskud til købet af en ny elev-pony, som først og fremmest skal bruges til handicapridning. Den nye pony har fået navnet Lions Club Moonlight.

- Den er godt nok hurtig, lyder det begejstret fra rytter Signe Marrebæk på 12 år, mens hun fodrer Lions Club Moonlight med æbler og gulerødder, hun har med i en skål. Fodringen er en lige så vigtig del af ridetimen som selve ridningen, synes både Signe og ponyen. Derefter er Signe klar til at komme op på ponyen, som står parat ved rampen.

- Den nye pony er rigtig stabil og rolig, men samtidig har den gnist, siger handicaprideinstruktør Maria Slavensky.

- Det er vigtigt, ponyen står helt stille, når rytteren stiger op og ned, og det gør ponyen her. Den er meget lærenem. Den er trafiksikker, lydsikker og fuldstændig stabil.

Ridefysioterapeut Jette Stüker er også særdeles tilfreds med den nye pony i temaet:

- Sindet er altafgørende for en hest, der skal bruges til handicapridning, siger Jette Stüker:

- Desuden er Lions Club Moonlight meget trippende, hvilket gør, at Signe får nogle gode rotationsbevægelser. Hestens rygsving skal gøre, at hun får nogle rigtig gode, tredimensionelle bevægelser fra bækkenet og opefter. Signe sidder jo i kørestol til daglig, så det er med til at træne mave- og rygmusklerne.

Jette Stüker fortæller endvidere, at folk med spasticitet oplever, at de rotationer, hestens bevægelser medfører, når man rider, løsner spasticitet i kroppen. Derfor er handicapridning rigtig godt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...