57 kvinder fra Mors, Thy, Salling, Fur og en enkelt fra London har meldt sig, og så deltager Dueholmskolen med 45 børn foruden Daghus Mors med en gruppe

NYKØBING: Frivillige fra nær og fjern - godt 100 børn og voksne - er strømmet til Limfjordsteatrets håndarbejdsprojekt, fremgår det af en pressemeddelelse fra teatret, hvori det videre hedder, at man akut efterlyser grønne garnrester.

Interesser for til teatrets næste forestilling ”Forvandling” at kreere et magisk og finurligt tekstil-landskab, har været overraskende, siger scenograf og syerske Lene Bek Nielsen:

- Vi er helt overvældet over interessen - og meget glade. For det er et stort projekt, og vi kan bruge alle hænder, projektlederen.

I øjeblikket er 57 kvinder fra Mors, Thy, Salling, Fur og en enkelt fra London i fuld gang, og en nordjysk strikkeklub har meldt sin interesse, Dueholmskolen i Nykøbing stiller med 45 børn, Daghus Morsø med en gruppe, og hver dag kommer flere til:

- Mange er vant til at sidde hjemme med hver deres håndarbejder og synes, at det sjovt at være med til at skabe et stort fælles værk. Der er en lille grad af vanvid i projektet, fordi det er så stort, og det gør kun det hele endnu sjovere, når vi bliver så mange til at løfte, siger Lene Bek Nielsen.

Projektet går ud på at skabe en tekstilskov, der både bliver scenografi til børneforestillingen ”Forvandling”, og som skal fungere som en selvstændig installation. Den bliver ni meter lang, seks meter bred og to en halv meter høj plus en ekstra halv meter til lyssætning.

- Vi er i fuld gang med at sy ”Livets træ”, strikke 2500 blade i grønne nuancer, sy 500.000 franske knuder til mos og en hel masse andet, siger Lene Bek Nielsen.

De frivillige arbejder både sammen og hjemmefra. Lørdag 1. februar holdt Lene Bek Nielsen den første workshop, hvor omkring 20 kvinder mødtes på teatret for at sy og strikke sammen. Næste workshop er fredag formiddag 7. februar og den næste igen mandag aften 17. februar.

- Jeg holder cirka én workshop i ugen her i starten på skiftende tidspunkter for at tilgodese flest mulig. Senere bliver der hele weekender, hvor de frivillige kan komme og gå, som det nu passer, siger Lene Bek Nielsen.

Limfjordsteatret tager meget gerne imod garnrester i alskens grønne nuancer. Ren akrylgarn dur ikke, men blandingsprodukter og garn i bomuld, uld og andet er meget velkomment.

- Vi tager glad og gerne mod både hele og halve nøgler samt aflagte grønne striktrøjer. Vi kan også bruge gamle puder og vattæpper i alle farver og størrelser, også selv om de er plettet eller hullet, siger Lene Bek Nielsen.

Hun kontaktes på teatret eller i sin stofbutik ”Knaphullet” i Vildsund.

Nærmere på: www.limfjordsteatret.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...