Den lokale patchworkforening ser tilbage på 20 gode år med udstilling Koldby Kirkecenter

KOLDBY: Den lokale patchworkforening Lappedykkerne ser tilbage på 20 gode år i retrospektiv udstilling Koldby Kirkecenter i efterårsferien.

Den 6. december 1998 afholdtes der stiftende generalforsamling til foreningen Lappedykkerne, som er en lokal patchworkforening for folk med hang til stoffer og stoflapper.

Foreningen har derfor 20 års jubilæum i år.

Dette markeres bl.a. ved en jubilæumsudstilling i uge 42 i Koldby Kirkecenter, Algade 18, i forbindelse med Kulturekspressen.

Meningen med foreningen var i begyndelsen blot, at patchwork - og quilteinteresserede skulle kunne mødes og sidde og sy samt dele erfaringer og gensidigt inspirere hinanden.

Det gør man stadig, men efterhånden er der har også sneget sig en del andre emner ind i programmet. Der flettes pil, arbejdes i læder og gummi, broderes, sys i alternative materialer som fx armeret plast, bannere og laminerede slikposer. Der er også før blevet lavet dekorationer af naturlige materialer op til jul. Så alsidigheden må siges at være til stede.

Udover de almindelige sysler på mødeaftnerne en gang i måneden, afholdes der også lørdagsarrangementer så som sy-maraton, hvor man mødes og syr i 24 timer. Der sys tæpper til støtteprojekter som Mødrehjælpen og Julemørkehjemmene, der afholdes almindelige mere kursusprægede lørdagsarrangementer mm. Udflugter bliver der også tid til, hvor man besøger inspirerende udstillinger og butikker, både for at tanke op på materialer og ikke mindst ideer.

Medlemstallet ligger stabilt på ca. 25 medlemmer, og som det har gjort i alle 20 år. Der er medlemmer fra Struer i syd, Spøttrup i øst, Agger i vest og Frøstrup i nord. Medlemmerne kører gerne langt for en aften i godt selskab med spændende emner indenfor deres hobby.

Udstilling

Lappedykkerne har i år bl.a. arbejdet på 3 forskellige fællesprojekter, som vil kunne ses på udstillingen. Der er et pudeprojekt, et månedsprojekt og et grønt projekt. Alle har fået samme instrukser, men arbejdet individuelt med vidt forskellige resultater.

Så lad turen gå forbi Koldby Kirkecenter en af dagene i efterårsferien og oplev selv, hvad foreningen har gang i. Der er åbent hver dag fra 15/10-21/10 mellem kl. 14 og kl. 17.

Og kik forbi på deres hjemmeside www.lappedykkernes.dk, hvor billeder af medlemmernes projekter vises til fælles inspiration. Det er en lille jordnær forening med plads til alle, både unge og gamle, nybegyndere og øvede. Eneste betingelse for at blive medlem er interessen for at dykke i lapper.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...