Besøg: Der tilbydes oplevelser til hele familien i Doverodde Købmandsgård, der ligger ved Limfjorden i Sydthy

SMK Thy er navnet på Statens Museum for Kunsts første filial, som ligger ved Limfjorden i Doverodde Købmandsgård i Sydthy. Her kan man få kunstoplevelser for hele familie. Der er to udstillinger, en tilhørende café, en butik med lokale specialiteter og masser af udsigt ud over Limfjorden.

Museet har åbent hele sommeren tirdag-søndag, og der er gratis adgang for børn under 18 år, fremgår det af en pressemeddelelse.

I år viser SMK Thy særudstillingen ”Hverdagsviljer: Drømme, handling og sammenhold i 1965-1975”. Udstillingen tager afsæt i, at 2020 markerer 50-året for både rødstrømpebevægelsen i Danmark og for åbningen af Thylejren - to skelsættende manifestationer, som ville gøre op med tidens institutioner og normer - og som selvfølgelig også satte et aftryk på kunsten. Gennem fotografi, lyd- og videoværker undersøger udstillingen, hvordan en række danske kunstnere i 1960-70’erne arbejdede i krydsfeltet mellem kunst, arkitektur og dagligliv.

SMK Thy er for både store og små, understreges det, og med et helt nyt familiekit kan børn i alle aldre være med. Gennem sjove opgaver og lege bliver børnene guidet igennem særudstillingen og får en introduktion i børnehøjde til udvalgte kunstværker. Familiekittet udleveres gratis på museet.

Hen over sommeren kan man også få fingre i en af SMK’s nye kreamuleposer, så man kan skabe sit eget lille værksted derhjemme. Posen er fyldt med kunstneriske godter og kreative opgaver, så børn i alle aldre kan gå på opdagelse i kunsten med farver, ler, perler, sjove dingenoter og medrivende fortællinger, loves der.

Man kan finde mere på SMK’s hjemmeside eller på facebook ved at søge på ”SMK THY”.

Udover de kunstneriske aktiviteter tilbyder Doverodde Købmandsgård natur- og friluftsvejledning.

Se også nærmere på: www.smk.dk og www.doveroddekobmandsgaard.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...