Væltet hus giver plads til grøn skolegård ved Koldby Skole

KOLDBY: Ved Koldby Skole er den gamle inspektørbolig tæt ved skolen netop blevet revet ned. Bygningen, der tidligere husede SFO’en, stod over for en omfattende og dyr renovering.

Og da bygningen egentlig var i overskud, og ikke blev brugt til andet end opmagasinering, så valgte skolen og kommunen i stedet at vælte bygningen og bruge den gode plads til noget helt andet.

Den ryddede grund bliver nu en del af en stor plan for at skabe en grøn og meget anderledes skolegård, op mod den asfalterede skolegård, som skolen hidtil har haft.

Nu bliver haven øst for i stedet forlænget ind i skolegården. Der anlægges et nyt haverum, med blandt andet æblehave, træer, bålplads, krydderbed og flisepladser. Men skolen får også også en slags atrium-gårdsplads i forbindelse med projektet.

Mellem skolebygningerne anlægges et område med store ”trappetrin” rundt, som børnene kan samles i, og benytte som ude-område.

- Vi har besluttet, at vi skal have det grønne meget mere ind i skolens dagligdag. Ikke kun ved undervisning i ”de grønne fag”, men også i praksis. Vi har altid brugt meget at komme ud i naturen. Snart kan eleverne komme ud i et mere grønt område i frikvarterer, og i undervisning, - lige ude for skolens vinduer, siger inspektør Morten Krabbe, og fortsætter:

- Vi ved alle, at børn elsker at være ude og blandt andet klatre. Det giver vi dem nu endnu bedre mulighed for.

Det nye grønne ude-areal ved Koldby Skole er støttet af kommunale kroner fra nedrivningspuljen til fjernelse af den gamle inspektørbolig og med kroner fra kommunale anlægsmidler.

Koldby Skole har 130 elever fra 0. til 6. klasse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...