Bodil Cath var tirsdag eftermiddag gæst hos Sydthy-Thyholm Seniorer

HURUP: Tirsdag eftermiddag var Sydthy-Thyholm Seniorer vært ved et arrangement, hvor man havde besøg af den kendte journalist Bodil Cath, som var journalist på B.T. og et kendt fra TV.

Arrangementet blev som sædvanlig holdt i Sydthy Uddannelsescenter og da Bodil Cath ankom var det første hun foretog sig at gå rundt og hilse på hver enkelt person af de 125 som var mødt op for at høre hendes beretning. Herefter sang man "Blæsten går frisk over Limfjordens vande" med tekst af Erik Bertelsen og musik af Povl Hamburger.

Efter sangen var det Bodil Cath som tog over. Bodil startede med at sige at hun virkelig har været privilegeret ved at hun gennem tiden har været udvalgt til at dække de store ting der skete rundt omkring i verden, og hun var reporter i kongehuset i 35 år.

Når der var ting som skulle dækkes indenfor kongehuset var det hoffet der tog beslutning om hvilke journalister og fotografer der skulle deltage og med på udlandsrejserne. Bodil Cath har fulgt prinserne lige fra fødslen og op gennem teenageårene og også i deres voksenalder. Hun fortalte bl.a. om engang hun var i Australien sammen med kongehuset. Prins Joachim var i sin uddannelse som landmand blevet ansat som det man i dagligdagen kalder staldknægt. Hun spurgte Joachim hvad det værste var ved at have det job han havde! Han svarede at det var når han skulle rense kloakrør. Mens de var i Australien var de alle fra kongehuset samlet, og pludselig brød Joachim ud i sang med "Bodil hun har fødselsdag,- og det har hun jo i dag, Bodil hun har fødselsdag osv. " Hun blev meget overrasket da hun ikke anede hvor han vidste det fra, men det var vist redaktionen der havde ladet det sive ud, men det var da sødt! Hun fortalte at hun fik et særligt forhold til Prins Henrik. Hvis Prins Henrik kunne se at man kun ville ham det godt, så beskyttede han altid den person som viste ham den tillid. Og tilliden blev gensidig. Bodil Cath er en fantastisk fortæller. Ingen af tilhørerne faldt i staver. Hun flettede det humoristiske ind i de ting hun fortalte om. Bl.a. om engang hun også var i udlandet med kongehuset, hvor der som delikatesse blev serveret levende larver. Det var jo ikke lige det der fristede ganen mest, men de skulle jo smages for høflighedens skyld.

Selv dronningen smagte dem. Så skete der det at med på holdet var en af hoffets ansatte,- som havde ry for godt at kunne li' damer. Dronningen spurgte ham om ikke også han skulle smage, men det sagde han pænt nej tak til,- hvor efter Dronning Margrethe sagde: Det forstår jeg da ikke! De har da ellers ry for at være vild med lækre larver, og morskaben ville ingen ende tage. Bodil Cath fortalte at man jo altid var "skyggen" når man rejste med kongehuset,- "skyggen" et godt stykke derfra men man forsøgte altid at være så tæt på som mulig. Som da de var i Grønland i forbindelse med tusindåret for Erik den Røde, og der blev holdt picnic hvor man blot sad i græsset og de fik små flutes med dansk salami og Stryhns leverpostej.

Pludselig udbrød dronningen: PUHA! Hvor her lugter, og det skyldtes at lige bagved hvor de sad var der lige hængt fisk op til tørring. Dronningen valgte at flytte sig længere væk fra de tørrede fisk og selvfølgelig flyttede "skyggen" da med, men aldrig tættere på end man ikke virkede generende.

Som hofreporter bliver man aldrig ven med kongehuset. Der vil altid være en afstand selvom man omgås dem på tæt hold, men man bliver accepteret og bliver altid behandlet på en pæn og respektabel måde. Herefter var der kaffepause. Efter pausen fortalte Bodil Cath om,- i hendes øjne,- verdens mest fantastiske mand, Nelson Mandela. Lidt om hans liv og hvor fantastisk han var at møde. Det var som at trykke historien i hånden. Han gav hende gåsehud som hun sagde.

Egypten i 1986 hvor der pludselig opstod soltateroprør, så hun måtte bede BT om at rydde forsiden, og om Saudi Arabien i 1984.

Under spørgsmål fortalte hun om interwievet med Prinsgemalen i Frankrig. Hun uddybede sit indlæg med at være et ligegyldig vedhæng og var spændt på om alle de kommende prinsgemalen i Europa ikke får hæftet majestæt på.

Et fantastisk spændende foredrag fortalt af en kendt og dygtig hofreporter.

:/Hans.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...