Fra i dag onsdag kan man få saftige tunbøffer hos Den Gamle Slagter i Thisted

THISTED: En af de få fisk, man kan lave rigtige ægte saftige røde bøffer af, er tunen. Men fisken er sjælden på auktionen, og kødet er svært at finde fersk i butikkerne.

Men fra onsdag 9. september og ugen ud er muligheden der for thyboer at få en sjælden smagsoplevelse, for Den Gamle Slagter har ferskt tunkød i kilovis i disken.

- Vi fik en chance for at købe en tun via Kyst på Hanstholm Fiskeauktion, og så slog vi til . Det var en lidt vild beslutning - en fisk på 207 kilo! Men vi synes, at det kunne være sjovt at tilbyde denne eksklusive madoplevelse til vore kunder, lyder det fra slagtermester Michael Vangsgaard, der aldrig har prøvet at opskære en tun.

Det gjorde han så for første gang tirsdag, da den over to meter lange kødfulde fisk blev skåret op i kæmpestore stykker kød og bøffer. Michael Vangsgaard venter, at der bliver stor opmærksomhed om den usædvanlige råvare, der næsten altid kun sælges i de store byer til helt vilde priser.

- Her i Thy er vi mere nede på jorden. Faktisk kan vi tilbyde tunkødet til en virkelig god pris. Halvdelen af, hvad en anden tun blev solgt til i Aarhus for nylig. Vi tilbyder vore kunder superfrisk tunkød til kun 300 kr. kiloet. Det er dæleme billigt.

Og vil man steppe op i kvaliteten og gerne vil have det ypperste af tunen - det fedtmarmorerede ”toro-kød” fra bugen, ja så er prisen 600 kr. pr kilo. Men stadig til halvdelen af normal pris, lyder det fra slagteren i Vestergade.

- Det var i øvrigt en oplevelse at få lov at prøve at opskære en så stor fisk. Kødet er dybrødt og meget fint. Duften er slet ikke, som vi kender fisk - snarere som oksekød lige fra køleren, siger Michael Vangsgaard, der nu håber, at hele Thy har lyst til at holde festmåltid på ferskt tunkød i topklasse.

- Hvem ved - måske går der længe, før det sker igen, lyder det fra Den Gamle Slagter i Thisted.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...