Hurup Kirke pyntede juletræet foran Hurup Apotek

HURUP: Da sognepræst Ruth Smed Folmersen hørte om, at Hurup Handelsstandsforening havde bedt byens børn om at udsmykke de mange juletræer i byen, var hun ikke i tvivl.

Hurup Kirke skulle også være med.

- Da jeg hørte det, bad jeg også om et træ og vi har ved Hurup kirke fået træet ved apoteket. Vi har overvejet hvordan man kan pynte et træ, der skal stå i regn og blæst, og hvad sådan et træ skal pyntes med. Da nu træet står ved apoteket blev det nærliggende at tænke på, at på apoteket henter vi medicin, men også i kirken har vi en medicin at tilbyde, siger Ruth Smed Folmersen.

Så idéen blev, at man bruger de gamle gule recepter til noget i kirkens ånd.

- Det er godt nok ved at være længe siden, vi fik en gul seddel i hånden hos lægen og tog den med på apoteket, men alligevel, vi bruger en kopi af de gamle sedler. Kirkens medicin består ikke i piller og dråber, men i salmesang og stærke ord, siger Ruth Smed Folmersen

Som sagt så gjort, og fredag formiddag blev træet foran apotekket pyntet af Ruth Smed Folmersen og provst Line Skovgaard Pedersen.

- Idéen er, at folk gerne må tage de laminerede recepter med sig hjem. I denne uge er de forsynet med en lilla sløjfe. Og farven bliver mere og mere rød, jo nærmere vi kommer julen, siger Ruth Smed Folmersen.

Første recept er udstyret med salmen ”Vær velkommen Herrens år”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...