”Danmark For Målene” gæster Hurup på fredag

”Danmark For Målene” gæster Hurup på fredag

HURUP: Man kan ikke stoppe klimaforandringerne, men vi kan i fællesskab bremse dem. Sådan lyder budskabet fra den tidligere DR Meteorolog og nuværende Klimaekspert Jesper Theilgaard, der besøger Hurup fredag 23. august.

Her vil han give sit syn på klimaforandringerne, når klimaturneen ”Danmark For Målene” gæster Hurup for anden gang denne sommer.

- Her vil byens skolebørn og alle andre interesserede, få mulighed for at hente inspiration til, hvordan man lokalt kan gøre noget for klimaet og hvor man kan sætte ind, fortæller Lars Søndergaard (Kjeld Sko), der er formand for Hurup Handelsstandsforening der i samarbejde med Thy Detailforum står bag arrangementet.

Lokalt kan vi bidrage til at løse et globalt problem ved at nedbringe vores CO2 udslip efter devisen: ”Mange bække små gør en stor å” og at alle små tiltag tæller.

- Vi kan desuden hjælpe ved at beskytte naturen omkring os. Naturen er nemlig på et utal af måder en vigtig faktor i forhold til CO2-regnskabet. Som et eksempel optager og lagrer træer store mængder CO2 fra atmosfæren. Derfor kan det få stor betydning, hvis vi gør noget så enkelt, som at plante flere træer i vores haver, i parkerne i byen og i skovområder, fortæller Lars Søndergaard.

Klimarrangementet er det femte i en række på Seks, og der har været stor succes med de tidligere arrangementer i Hurup, Hanstholm og Thisted.

- Vi har fået en fantastisk opbakning overalt i Thy fra både lokale samarbejdspartnere, det lokale handelsliv og helt almindelige borgere, der har kigget forbi til vores arrangementer. Det er alt sammen med til at forstærke og udbrede historien om, at Thy er et fantastisk sted at handle uanset, hvilken by man vælger, konstaterer Handelschef Michael Vendelbo.

Klimaeksperten Jesper Theilgaard går på scenen på Gågaden i Hurup fredag den 23. august 2019 kl. 12.30 og skyder dermed klimarrangementet i gang. Det varer indtil kl. 17, og der er selvfølgelig gratis adgang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...