De to borgmestre og politidirektøren roser borgerne, men maner til fortsat at overholde råd og forordninger

THY-MORS: I en pressemeddelelse fra Midt- og Vestjyllands Politi roser politiet fredag sammen med Thisted og Morsø kommuner borgerne for at stå sammen om at holde afstand. Samtidig fremgår det, at der ingen sigtelser er i de to kommuner

Midt- og Vestjyllands Politi modtager hver dag, fremgår det, henvendelser om mulige overtrædelser af de forbud, der skal minimere smittespredningen af coronavirus. Henvendelserne kommer fra borgere, der er bekymrede for smittespredning, og politiet tager dem alvorligt. For der er en reel risiko for, at smitten vil sprede sig, hvis ikke vi holder afstand til hinanden.

I langt de fleste tilfælde har politiets undersøgelser ikke ført til en sag. Enten fordi det anmeldte forhold ikke var omfattet af forbuddene, eller fordi patruljen ved sin ankomst ikke kunne konstatere en overtrædelse. Kun i tre tilfælde har politiet fundet grundlag for at foretage sigtelse - og ingen af dem i Thisted eller Morsø kommuner. 22. marts blev indehaveren af en bar i Herning og to gæster sigtet. Tre dage senere blev en frisør i Silkeborg sigtet. Og endelig 26. marts modtog ejeren af en restauration i Kjellerup en sigtelse.

”Vi ser et samfund, der respekterer de nye spilleregler,” står der i pressemeddelelsen. Heri siger de to borgmestre Ulla Vestergaard (S), Thisted, og Hans Ejner Bertelsen (V), Morsø, at de er stolte over borgernes overholdelse af anbefalinger og forordninger. Sammen med politidirektør Helle Kyndesen opfordrer de midt- og vestjyderne til at finde andre måder at fejre påsken på, hvor mange ellers har tradition for at samle familien til påskefrokost. For virussen tager ikke hensyn til, at det snart er højtid, og det kan vi derfor heller ikke tillade os at gøre.

- Når vi ikke kan gøre det, vi plejer og gerne vil, kan vi i stedet udnytte, at vi har masser af skøn natur i vores del af landet. Mange af os trænger sikkert også til at få lidt frisk luft. Der er plads nok udenfor, så brug påskedagene på at tage på udflugt i det blå - men husk at holde afstand til hinanden og overholde reglerne om, at maksimalt 10 personer må være samlet. Det gælder også i køen ved iskiosken, siger politidirektøren.

Politiet opfordrer borgerne til at blive ved med at tage et fælles ansvar ved at ringe 114 med anmeldelser om overtrædelser af de forbud, der skal mindske smittespredningen. Derfor har politiet også sat ekstra patruljer på gaden til indsatsen mod coronavirus.

De tryghedsskabende patruljer lægger bl.a. vejen forbi typiske samlingspunkter, f.eks. torve, gågader, butikker, restaurationer, legepladser og parker. Og de er også klar til at sætte ind, hvis situationen begynder at udvikle sig i den forkerte retning.

- Det er netop den adfærd og fornuft, vi har set indtil nu, der skal bringe os i mål. Selv de små ting gør en forskel i det store billede. Det er borgernes fortjeneste, at vi nu kan tillade os at vise forsigtig optimisme. Håbet om, at vi gradvist kan genåbne samfundet i midten af april, skal gøre os standhaftige nu. Vi må for alt i verden ikke slække, for så kan alle vores anstrengelser være forgæves, siger politidirektør Helle Kyndesen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...